Rio mängudel kihlunud olümpiasportlased avaldavad oma saladused: kuidas panna kaugsuhe tööle?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Queen Harrison ja Will Claye 2013. aastal
Queen Harrison ja Will Claye 2013. aastal Foto: Vida Press

Will Claye ja Queen Harrison on USA olümpiasportlased, kes treenivad erinevates osariikides. Nad kihlusid 2016. aastal Rio olümpiamängudel ning räägivad avameelselt, kuidas neil on õnnestunud pingutust nõudva karjääri kõrvalt elus hoida oma armastust.

Will Claye võitis Rios meeste kolmikhüppes hõbemedali. Seejärel jooksis ta publiku ette, kus elas talle kaasa armastatu, sprinter Queen Harrison – ja laskus ühele põlvele.

Sportlased kohtusid ülikoolis ning olid enne kihlumist neli aastat koos olnud. Enamik nende suhtest on möödunud pikamaasuhtena, kuna neid viivad teineteisest eemale treeninglaagrid ja võistlused. Kuigi nad püüavad teineteist vähemalt kord kolme nädala jooksul näha, on noorte prioriteediks hetkel siiski tippvorm, kuna mõlemad sihivad 2020. aasta olümpialt kulda.

Paar räägib Insiderile, kuidas nad on oma kaugsuhet elus hoidnud.

Kommunikatsioon, kommunikatsioon, kommunikatsioon

Claye ja Harrison nõustuvad, et kommunikatsioon on suhte põhialus.

Jagage pisiasju

Harrisoni sõnul on pisiasjade jagamine (näiteks mis sa lõunaks sõid) võtmeks, kuidas saab partnerit panna tundma, et ta on osa sinu päevast. «Sa arvad, et need väikesed, igapäevased asjad pole väga olulised, aga need on tegelikult su partnerile väga olulised, sest ta tahab teada, kuidas su päev läheb,» ütles Harrison.

Võta soodne telefonipakett

Et igapäeva omavahel jagada, võtke pakett, mis on soodne. Te veedate palju aega telefoni otsas.

Usaldage teineteist

Pikamaasuhe on keeruline ja kohati üksildane. Te peate suutma teineteist usaldada, et jääte truuks ka siis, kui mängus on distantsid. «Sa pole oma partneriga koos iga päev, seega pead sa teda meeletult usaldama ning teadma, et nad on suhtesse sama palju panustamas kui sa isegi,» ütles Harrison.

Olge ausad

Kui miski on viltu, ära hoia seda endale. Harrisoni sõnul on oluline enda suhtes aus olla. «Kui miski sind häirib, ütle see välja. Muidu see jääb sind närima ja kui partner pole lähedal, et su turvatunnet tõsta, kasvab asi liiga suureks,» tõdes Harrison.

Anna kergelt andeks

Kui teie koosoldud aeg on piiratud, pole seda mõtet raisata pisiasjade üle kaklemisele. «Me ei kuluta aega sellele, et olla teineteise peale pahased, eriti kui tegemist on väikeste asjadega. Ta läheb ju kolme päeva pärast ära ja siis ma igatsen teda taas,» jagas Harrison.

Keskendu oma eesmärkidele

Claye ütles, et mõlema eesmärgiks on järgmised olümpiamängud: «Meil mõlemal on sellele pandud suured lootused ja me peame olema distsiplineeritud. Me peame selleks ohvriks tooma oma suhte, kuid loodetavasti leiame tasakaalu siis, kui oleme oma eesmärgid saavutanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles