Rabarber, suve alguse hurmur number üks

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare
  • Roosna-Alliku mõisapargis peetakse 4. juunil rabarberifestivali.
  • Rabarberifestivalil pakub oma kooke ja moose ka Albu toiduaida pererahvas.

Krõbe rabarberikook.

FOTO: Georg Kõrre

Me ju kõik Eestis teame: rabarber ja suve algus, kes neid kaht suudaks lahuta. Arter käis nuusutamas, millised magusad rabarberiküpsetiste aroomid tulevad Albu mõisa toiduaida ahjust.  

Ehkki esimene mõte rabarberi tärgates on enamikul magus rabarberikook, võib seda kevadaedade printsessi tarvitada ka mujal – siis, kui koogist isu juba täis. Näiteks võib  ahjukala peale sidruni asemel panna rabarberiviile või segada grill-lihale rabarberist, küüslaugust, sibulast, soolast ja meest marinaad.

Tagasi üles