Rabarber, suve alguse hurmur number üks

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbe rabarberikook.
Krõbe rabarberikook. Foto: Georg Kõrre

Me ju kõik Eestis teame: rabarber ja suve algus, kes neid kaht suudaks lahuta. Arter käis nuusutamas, millised magusad rabarberiküpsetiste aroomid tulevad Albu mõisa toiduaida ahjust.  

Ehkki esimene mõte rabarberi tärgates on enamikul magus rabarberikook, võib seda kevadaedade printsessi tarvitada ka mujal – siis, kui koogist isu juba täis. Näiteks võib  ahjukala peale sidruni asemel panna rabarberiviile või segada grill-lihale rabarberist, küüslaugust, sibulast, soolast ja meest marinaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles