Nahaprobleemidega Edit otsis «Stiilipäevikust» enesekindlust

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edit enne muutust.
Edit enne muutust. Foto: Filmimees

23-aastane Edit pöördus TV3 saate «Stiilipäevik» poole, et saada nõu, kuidas kaunis ja enesekindel välja näha nahaprobleemidest hoolimata.

Editil on allergia väga paljude asjade suhtes - toiduainetest nisujahu, pähklid, tsitruselised, lisaks ärritavad teda tolmulestad. Tundlik nahk muutub Editil täpiliseks, mistõttu kena ja pikk noor naine varjab end vastavalt pikkade varrukate, pükste-sukkpükstega.

Oma rõivaste valikul lähtub Edit materjalist ja mugavusest. Ta jälgib nii kanga koostist kui ka proovib, mis tunne nahal on. «Stiilipäevik» alustas tema nahahooldusest ja seejärel erinevaid rõivakomplekte katsetades.

Nahahooldus

Nahakliiniku A-Clinic spetsialisti Katrin Simmi sõnul on Edit sündinud atoopilise nahapõletikuga ja tal on kalasoomustõbi. Editi nahk on kuiv, ketendav ja ärritunud ning Simmi hinnangul ka mõnda aega hooldamata ja puhastamata, mis süvendab probleemi.

Kliinikus tehti Editile Jet Peel koorimist, mis tähendas naha puhastamist ja värskendamist NaCl-ga, mida kasutatakse raskesti paranevate haavade puhul. Lisaks kasutati tema peal puhastustoodet ja kreemi tundlikule ja ärritunud nahale.

Riietus

Ženja Fokin alustas Editi riietamist optimistlikust hüüatusest, et kõik allergiad saavad alguse peast, ning julgustas igal juhul poes erinevaid rõivaid proovima, sest milleks muidu ikka ostlema minna.

Editile prooviti selga rõõmsates toonides kleite, näiteks kollasel taustal kassikestega, ja selle kevade trendi, meremehetemaatikaga komplekte. Meremehetriipude juurde soovitas stilist aksessuaare valides miksida naturaalseid toone, beežikaid ja pruunikaid. Aga ka punane sobivat.

Et Editi üheks eesmärgiks oli saatest enesekindlust ammutada, siis viis Fokin läbi ka kiirteraapia, kus lasi noorel naisel peeglise mitte korda võimalikult veenvalt iseendale ütelda: «Ma olen ilus!»

Pesu

Fokin soovitas Editile midagi konkreetsemat, ent samas võttis aluseks, et keha vastu puutuks nahasõbralik puuvillane materjal, ja valis välja roosa push-up rinnahoidja.

Soeng

Editi puhul tuli jutuks kitsas nägu, mida selle puhul arvestada. Juuksur Janar Pungar soovitas vältida asümmeetrilist tukka, mis teeks näo veelgi kitsamaks ja piklikumaks, selle asemel tuleks tema sõnul kasutada ümaramaid tukajooni.

Õhukese juukse puhul andis Pungar soovituse teha juustele aluslõikust nende mahulisemaks ja kohevamaks tegemiseks.

Ehkki Fokin rääkis Editist kui loomulikust blondist, jäädi saate lõpuks siiski tumeda, värskendatud juuksevärvi juurde.

Jalanõud

Editile jalanõusid valides märkis Fokin ära, et kevadsuvises moes on nii platvormtallad kui ka isegi retrohõngulised kotad. Esile tõi ta ka roosetatud tooniga oranži, mis andvat lihtsale riietusele vajalikku aktsenti.

Ehted

Ženja Fokin leidis, et kuna Edit on oma allergilise naha pärast häiritud ja sellest tingitult natuke sassis olekuga, siis tuleks talle valida midagi rõõmsat ja armast ning nahast tingitult võiks see olla plastmassist või, veel parem, puidust.

Lõplikus valikus kombineeris stilist osavalt kaelaehte ja prossi - idee, kuidas muuta ehe omanäoliseks.

Meik

Editi tundlikku nahka arvesse võttes soovitas jumestaja Kristi Petolai Jane Iredale'i mineraalidega kosmeetikasarja, kuna mineraalid ei imenduvat nahka nii nagu tavaliselt kosmeetika. Kuna Editi nahk punetas, siis siis soovias ta kasutada kollase alatooniga põhja, mis punetuse neutraliseerib.

Juhul, kui peaks olema probleeme ka väikeste veresoontega näos, mis vajaksid peitmist, soovitas Petolai lisaks Iredale'i hästi katvat puudrit.

Saatesse enesekindlust ostima läinud Edit vastas Fokini küsimusele saate lõpus, kas ta on kunagi nii ilus olnud, eitavalt. Kaubanduskeskuse juhuslikud külastajad olid kõik üksmeelsed selles, et Edit muutus mitu aastat nooremaks, mis tegelikult tähendas, et välimus vastas lõpuks tema eale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles