Kuus toitu, mida on tervislikum valmistada mikrolaineahjus

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Toitu valmistades tundub mikrolaineahju kasutamine mingil määral petmisena, mõni peab seda aga isegi ebatervislikuks lahenduseks. Kuid on teatud toidud, mille valmistamine mikrolainete abil on sootuks tervislikum.

News.com.au vahendab Hispaania teadlaste värsket uuringut, kus tuuakse välja toiduained, milles säilivad väärtuslikud toitained kõige paremini just siis, kui oled neid mikrouunis valmistanud, mitte pannile või keevasse vette pannud.

  1. Seened. Mikrouunis valmistamisel säilivad aminohapped ja vitamiinid, mis aitavad püsida tervetena verelibledel ning metaboliseerida rasvadel ja valkudel.
  2. Brokoli. Selmet brokolit keeta, valmista see mikrolaineahjus. Nii säilivad köögiviljas toitained ja C-vitamiin.
  3. Porgandid. Kehtib sama, mis brokoli puhul. Koori ja haki porgandid, aseta ahjukindlasse nõusse, kata kaanega ja küpseta mõned minutid kõrgel kuumusel.
  4. Lehtkapsas. Viimase aja moeröögatus, supertoit lehtkapsas on kõige tervislikum pärast mikrolainetöötlust, kuna kuumutamine toimub lühikese aja jooksul ja C-vitamiin ei pääse põgenema.
  5. Peekon. Enamik inimesi lajatab hommikuse peekoniviili pannile, kuid kui sa valmistad seda mikrolaineahjus, tekib lihas vähem nitriteid – kantserogeenseid ühendeid, mida põhjustab liigne kuumtöötlemine.
  6. Kana. Kehtib sama selgitus, mis peekoni juures, kuna ka kanalihas võivad liigsel kuumtöötlemisel tekkida kahjulikud ühendid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles