201 maratoni jooksnud 70-aastane naine: jooksen, kuni jaksan! (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leili Teeväli (nr 355) lõpetamas 2012. aastal Tartus Raekoja platsil linnamaratoni. Toona polnud ta maratonide kogumist veel alustanud.
Leili Teeväli (nr 355) lõpetamas 2012. aastal Tartus Raekoja platsil linnamaratoni. Toona polnud ta maratonide kogumist veel alustanud. Foto: Sille Annuk

Maraton – see peab olema käkitegu. Ega muidu oleks pensioniealine Leili Teeväli suutnud 42 kilomeetri pikkust jooksumaad läbida elus juba rohkem kui kakssada korda. (Nii et, tšikid ja kutid, lõpetage sotsiaalmeedias oma maratonijooksupiltidega kekutamine.)

Eelmisel nädalavahetusel pidid Leili Teeväli lapsed oma ilusad plaanid korstnasse kirjutama. Nad tahtsid emadepäeva puhul talle Tartusse külla sõita. Aga vaat kus ema – tema lahkus emadepäevaks kodunt, sõitis hoopis Riiga. Ei, mitte sellepärast, et pääseda suure seltskonna võõrustamisest. Tal on lapsi kolm ning lapselapsi koguni üheksas; kümnes on siia ilma peagi teel. Ta sõitis Riiga seepärast, et joosta seal maratoni.

Sest Leili Teeväli kogub maratone. Ta on neid läbinud rohkem kui ükski teine naine Eestis. Kaks nädalat tagasi Vändras jooksis ta oma elu 200. maratoni. Riia maraton oli talle 201.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles