14 saladust kaunite küünte tagamiseks

Eneli Rahula
, rändaja, blogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Iga naiseliku naise teadmiste-arsenali kuuluvad kogutud nipid, kuidas välja näha hoolitsetud, kaunis ning värske. Maniküüris käimine tagab küll hea tulemuse, kuid kiire elutempo juures võib regulaarne visiit olla raskendatud. Seepärast on hea teada just neid nippe, mis aitavad hoida ja muuta naise küüned ning käed parimas vormis!

Viili õigesti!

Alati kasuta küüneviili vaid ühes suunas, sest edasi-tagasi viilimine võib väga kergesti kahjustada küüneplaati. Küüned muutuvad hapraks, hakkavad lõhenema ja murduma.

Õlita regulaarselt!

Kõige parem on õlitada küüned ja küünenahad õli või rikkaliku kreemiga enne magama minekut, sest see annab aega headel koostisosadel imenduda ja hoida küüned niisutatuna.

Hoiusta küünelakke külmkapis!

Just nii, lugesid õigesti! Lakke tuleks hoiustada külmas, kuivas ja pimedas ning parim paik selleks on just külmkapp! Seal säilivad nad kauem, kuna kuumus ja päike kahjustavad laki koostist ning värvi.

Rulli seda küünelakipudelit!

Raputades tekivad pudelisse õhumullid, mis mõjuvad halvasti küünelaki koostisele. Selle asemel hoopis rulli pudelit enda peopesade vahel, kehasoojus soojendab laki üles ning koostis seguneb kiiremini ja ühtlasemalt.

Kauapüsivam maniküür?!

Lähed reisile ja soovid pikaajalist, kuid loomulikku tulemust? Selleks kasuta glitterit! Glitter või sädelev lakk püsib küüntel palju kauem ja kulunud kohad ei paista nii hästi silma.

Kõige alus on aluslakk!

Alati kasuta aluslakki, see kaitseb pigmenteeritud värvi eest ja küüned ei kaota enda tugevust ega naturaalset värvi. Tänu aluslakile haakub värviline lakk küüneplaadiga paremini ning maniküür püsib kauem kena.

Erksad värvid särama!

Puhta ja särava, eriti neoonse värvi aluseks kasuta alati esimesena valget lakki, mis mõjub puhta kruntvärvina ja tagab kauni tulemuse!

Ära kasuta kiiresti kuivavaid lakke!

Väga kerge on langeda kiiresti kuivavate küünelakkide küüsi, kuid pikas perspektiivis teevad nad rohkem kahju kui kasu. Need mõjuvad küüneplaadile väga kuivatavalt ning nii kaotad oma ilusad küüned.

Mitu kihti lakki!

Küüned on tarvis kiiresti ja kohe saada kauniks, seega langeb küüneplaadile üks ja üpris paks kiht küünelakki, mis ei taha mitte kuidagi kuivada. Kas tuleb tuttav ette? Tegelikkuses kuivavad kaks õhukest kihti palju kiiremini ja paremini, samuti püsib nii värv ka kauem küünel!

Hädaolukord, kui küünelakk on liialt paksu koostisega?

Sellisel juhul haara küünelakieemaldi, lisa paar tilka küünelaki pudelisse ning keeruta seda peopesas mõned korrad edasi-tagasi, et sisu seguneks omavahel.

Pealislakk tagab kauni lõpptulemuse!

Värv ja küünelakk püsivad kauem ning ära unusta ka küünte otsi üle tõmmata, sest see kaitseb trükkimise ja toksimise ajal tekkivate vigastuste ning mikrokriipsude eest.

Kuivata küünelakk kiiremini!

Kõik naised teavad, et kõige tüütum on oodata, mil küünelakk on kuivanud. Selle protseduuri kiirendamiseks aseta käed jooksva külma vee alla, sest see aitab lakil paremini kuivada.

Hoia eemale kuumast veest!

Kuum vesi mõjub maniküürile hoopis vastupidiselt ja on maniküüri suurim vaenlane! Kuum vesi põhjustab küünte laienemist, sundides ka lakki laienema ja selle tagajärjel tekivad värvi sisse praod.

Alati atsetoonivaba küünelakieemaldi!

Atsetoon mõjub küüntele ja kätele väga kuivatavalt, seega eelista absoluutselt alati atsetoonivabu tooteid, sinu küüned on väga tänulikud!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles