Kolm salajast probleemi, mida iga naine suhtes kogeb

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kunagi pole olnud kõrgemad meie ootused ideaalsele partnerile ja õnnelikule suhtele. Nii et kui sa leiad kellegi, kes on su parim sõber, hingesugulane, kellega on tohutu keemia ning kes jagab sinuga samu väärtusi, peaksid sa ometi ju õnnelik ja rahul olema?

Kõrged ootused ei ole väärad, kuid mõnikord võib liiga palju head kaasa tuua ebarealistlike ootuste puntra, mis tekitab omakorda segadust, frustratsiooni ja pettumust, millest keegi eriti rääkida ei taha ja see juhtub isegi siis, kui sa oma partnerit ülepeakaela armastad, kirjutab Verily.

On täiest normaalne, et kui mesinädalate periood on läbi ning algab hall igapäev, tunneb naine end natuke rahutuna. Sageli pole tegemist tunnetega partneri vastu, vaid hoopis reaalsusega, mis erineb roosamanna-narratiivist, mida meile terve elu on sisse söödetud. Siin on kolm kõige sagedasemat, kuid väheräägitud probleemi, mis kõigil naistel õnnelikus suhtes ette võivad tulla.

1. Sa tunned pettumust. Üks naine jagab, kuidas tema ja ta abikaasa vaated rahale on täiesti erinevad ning kuigi nad rääkisid suhte alguses rahast ja eelarve planeerimisest väga palju, avastas ta pärast abiellumist ikkagi, et küsimus on pisiasjades ning et nad ei näe asju samamoodi. Mida siis teha, kui sa tunned pettumust, kuna tegelikkus ei vastanud ootustele? Adresseeri probleemi kriitikavabalt ning jaga oma tundeid, soovitab pereterapeut Meredith Silversmith. Leidke üles need asjad, mida te mõlemad saate olukorra parandamiseks teha ning pidage lubadustest kinni.

2. Sa tunned häbi. Sotsiaalmeediast vaatab meile vastu ideaalmaailm, mis võib panna meid tundma, et me pole piisavalt head ning see võib meis tekitada oma suhte osas häbitunnet. Teised võivad paista «rohkem armunud» ja omadega paremini hakkama saavad. Parim viis sellega hakkama saada on aktsepteerida, et see pole võidujooks, mille lõpus antakse kätte karikas. Me kõik kukume vahel, see käib asja juurde.

3. Sa tunned end haavatavana. Iseseisvuse lipp lehvib kõrgel ning kellelegi toetumine on saanud külge halva maine. Tegelikult on aga asi nii, et kui sa tõesti tahad olla terves suhtes, siis teineteisele toetumine on eluliselt oluline. Sellega kaasneb aga ka haavatavus, tänu millele saavutame me tõelise intiimsuse. Tänapäeva iseseisva naise üks suurimaid probleeme võib olla partneri ellu lubamine. Nad on harjunud ise majapidamist juhtima ja oma elu korraldama, kellegi sisse laskmine võib olla väga raske. Olgu see tugi emotsionaalne või finantsiline, tugevatel iseseisvatel naistel võib olla väga raske lasta kallimal seda pakkuda. Samas aga on vajadus olla täiesti iseseisev hoopis hirm, et sind jäetakse maha. Parim viis sellega hakkama saada on võtta aega. Võib minna aastaid, enne kui sa end täiesti mugavalt tunned, kuid räägi kindlasti oma partneriga, millised on su tunded, mõtted ja hirmud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles