Miks ei tasu väikeste lastega reisida eksootilistesse riikidesse?

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Tänapäeval on reisimine inimeste lahutamatu elu osa ning eksootilistele puhkuse- või kultuurireisidele võetakse kaasa isegi väikesed lapsed. Kas lapsed seda aga ise naudivad?

Paljudel lapsevanematel on soov oma võsukesele tutvustada maailma erinevaid paiku juba väga varajases eas – sealhulgas erinevaid toidukultuure, vaatamisväärsusi jne, kirjutab The Telegraph. Briti tunnustatud lastepsühholoogi Oliver Jamesi sõnul eelistab väike laps aga pigem tuttavaid ja turvalisi kohti.

Jamesi sõnul naudib laps enim puhkust kohas, kus käiakse terve perega näiteks igal suvel. «Laste soovid kuni teismeeani on väga lihtsad – piisab puhkusest koduriigis. Kuni 5-aastane laps ei oska rõõmu tunda vihmametsadest või eksootilistest toitudest. Kõige olulisem nende jaoks on soe ilm ja võimalikult lähedalasuv jäätiseputka,» selgitab lastepsühholoog.

Mehe sõnul on lapsed ka hämmastavalt nostalgilised – vanuses 5-10 igatsevad lapsed enim kohtadesse, kus nad on harjunud igal aastal käima. Tänu neile tekivad neil soojad lapsepõlvemälestused.

Lastepsühholoogi hinnangul tärkab lastel suurem huvi maailma vastu alles teismeeas. Kuni selle ajani soovitab James lastega peredele pigem pealtnäha igavaid perepuhkusi tuttavates kohtades. Lapsed nimelt tunnevad neist kõige enam rõõmu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles