Seitse asja, milles naised on paremad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijate sõnul on naised juhtnööride andmises paremad kui mehed.
Uurijate sõnul on naised juhtnööride andmises paremad kui mehed. Foto: SCANPIX

Enamik naisi nõustub, et teatud asjades on naised lihtsalt paremad... kuid alati on tore, kui leiduvad tõendid.

Järgnevad teaduslikud faktid selgitavad, miks vahel on parem lasta naisel töö ära teha, kirjutas womansday.com.

Lahkuminekust toibumine

Ajakirjas Health and Social Behavior avaldatud uuring rohkem kui 1000 vallalisega näitas, et mehed kannatavad suhte purunemise järel rohkem ning kauem.

Auto juhtimine

Carnegie Melloni ülikooli uuringu kohaselt on meesjuhtidel autoõnnetuses hukkumise risk 77 protsenti kõrgem kui naissõitjate puhul. New Yorgi 2010. aasta liiklusuuring näitas, et eelneva viie aasta jooksul toiminud liiklusõnnetustes, milles jalakäija tõsiselt viga sai, oli 80 protsendil juhtudest rooli taga mees.

Juhtnööride andmine

USA uurijad Saint Joseph’i ülikoolist palusid meestel ja naistel endale populaarsetesse turistide sihtpaikadesse teed juhatada (teades tegelikult väga täpselt, kuidas kohale jõuda) ning leidsid, et naised oskasid juhtnööre paremini anda.

Investeerimine

Mehed müüvad tõenäolisemalt enda aktsiaid valel ajal, mis jätab nad suuremasse kahjumisse, näitas investeerimisfirma Vanguardi 2009. aasta uuring. Veelgi enam, 2003. ja 2004. aasta uuringust selgus, et keskmise naise portfell kasvas aastaga kümme protsenti, mis on kolm protsenti rohkem kui keskmise mehe puhul.

Mälu

Kahest hiljutisest uuringust selgus, et naised said meestest viis protsenti kõrgemad tulemused testides, mis puudutasid verbaalset mälu ja näo meenutamist. Lisaks leidis 2008. aasta Rootsi uuring, et naised mäletasid paremini sõnu, esemeid ja pilte.

Haamerdamine

Tugevust ja täpsust mõõtva mehhaanilise plaadi haamerdamisel olid naised kümme protsenti täpsemad, selgus Massachusettsi ülikooli uuringust.

Uudiste lugemine

Šveitsi uurijad lasid 160 inimesel uudistesaadet vaadata ning pärast teadustajat puudutavatele küsimustele vastata. Tulemused viitasid, et inimeste arvates on naisdiktorite edastatud uudised usutavamad.

Allikas: Dan Abramsi raamat «Man Down».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles