Euroopa ja Aafrika parim sommeljee on lätlane Raimonds Tomsons, Eesti jäi 18. kohale

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Tomsons (paremalt teine).
Raimond Tomsons (paremalt teine). Foto: Erakogu

Neljapäeval Viinis toimunud 14. Euroopa ja Aafrika parima sommeljee konkursi finaalvõistlusel edestas Prike Brand Ambassador Raimonds Tomsons teisi konkurente ning lätlane nimetati Euroopa ja Aafrika 2017. aasta parimaks veinitundjaks. Võistlusel osales 36 sommeljeed Euroopast ja Aafrika riikidest.

«See on suur saavutus, kuhu olen panustanud palju rasket tööd ja pikki tunde. Ma olen väga uhke, et Läti-suguse väikeriigi olen maailma veinikaardile suutnud tuua,» sõnas Tomsons. «Üksi ma seda ei oleks suutnud saavutada, seepärast tänan oma perekonda ja kõiki teisi, kes mind on toetanud.»

Võistlusel osales 36 veinieksperti, kes kahe päeva vältel näitasid enda oskusi ja teadmisi. 12 poolfinalistist pääsesid finaali neli parimat ning just nende hulgast krooniti võitjaks lätlane Tomsons.

Tomsonsi sõnul oli võistlus väga professionaalselt organiseeritud. «Tavapäraselt pidid võistlejad läbima raske teooriatesti, pimemaitsmised, veini ja toidu sobitamise ülesanded ning praktilised teenindusülesanded,» selgitas Euroopa parim sommeljee. «Lisaks olid korraldajatel varuks ka üllatusülesanded, näiteks pidime sooja veini jahutama.»

Tomsonsi hinnangul oli kogu võistluse jooksul kõige raskem hoida meelerahu. «Finaal oli justkui suur lava-show, millest sotsiaalmeedia vahendusel sai osa 26 miljonit inimest,» selgitas võidukas sommeljee. «Praegu olen ma veinimaailma tähelepanu keskpunktis ning paljud inimesed on mulle õnne soovinud ja kutsunud erinevatele veiniüritustele kogu maailmas. Nüüd alles töö algab.»

Eestit esindanud Ketri Leis saavutas 18. koha.

Kahepäevane sommeljeede konkurss toimus sel aastal 14. korda. Kui varasematel aastatel on välja selgitatud vaid Euroopa parim veinitundja, siis kuna sel aastal osalesid sommeljeed ka Marokost, Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Mauritiuselt, omistati võitjale tiitel Euroopa ja Aafrika parim sommeljee 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles