Piltuudis: Austraalia parlamendisaadik «tegi Repsi»

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larissa Waters tööpostil.
Larissa Waters tööpostil. Foto: Reuters / Scanpix

Kui meie oma Mailis Reps lööb täna laineid, kuna ilmus viiepäevase tütrega valitsuse istungile, siis mere taga on inimesi rõõmsalt ahhetama pannud Austraalia parlamendisaadik Larissa Waters.

Queenslandi senaator tegi ajalugu, kui ilmus eile tööle kahekuuse imikuga. Kui oli aeg beebile süüa anda, võttis naine rahulikult tütrekese nimega Alia oma kätele ning tegi, mida emad on aegade algusest teinud – andis lapsele rinda.

Austraalias muudeti alles hiljuti seadusandlust, nüüd on naissoost seadusandjatel õigus parlamendisaalis lapsi imetada. CNN vahendab, et just Waters oli üheks mõjukamaks hääleks, kelle tõttu seadus kaasajastati.

«Kui me tahame, et parlamendis oleks rohkem noori naisi, siis me lihtsalt peame reeglid peresõbralikumaks muutma, et värsked emad ja isad saaksid paremini pere- ja tööelu ühildada,» ütles senaator novembris.

Aitäh hea eeskuju eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles