Elumuutev eksitus: ajakirjanikud pidasid 63-aastast õpetajat modelliks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lyn Slater
Lyn Slater Foto: Vida Press

Ühel päeval läks Fordhami ülikooli professor Lyn Slater lõunale. Käimas oli parasjagu New Yorki moenädal ja tal polnud aimugi, et kohe muutub ta elu kardinaalselt.

Ühtäkki ümbritsesid teda kümned fotograafid, kes pidasid daami ekslikult moeikooniks. Pärast kogemust asutas Lyn blogi nimega «Accidental Icon» (tlk juhuslik ikoon), see sai ülipopulaarseks ning oli isetäituv ennustus.

63-aastane Lyn pole tüüpiline haute couture modell, kuid see on osa tema võlust. Ta on otsustanud välja astuda nii moe- kui mujal maailmas toimuva ealise diskrimineerimise vastu, sealhulgas ka iganenud «vastavalt vanusele riietumise» vastu, kirjutab Bored Panda. «Ma usun, et pole vahet, kui vana sa oled – kui sa tunned end riietes mugavalt ja kannad need välja, näed sa välja täiesti kena,» ütles Slater ühes intervjuus 2016. aastal.

Praegu on tal leping agentuuriga Elite London ning on töötanud näiteks selliste brändide nagu Mango ja Uniqlo heaks. Lyn ei ole silmapaistev mitte ainult oma stiili ja attitude’i tõttu, vaid ka tema Instagramil on üle 147 000 jälgija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles