Retseptisoovitus: kolme juustu suflee

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha hommikusööki, mis ületab külaliste ootused. 

Kõigi sufleedega on selline lugu, et neid ette teha ei saa ja korraga rohkem kui kuuele ma neid ka ei teeks, sest pärast ahjust võtmist peab need võimalikult kiiresti serveerima – muidu vajuvad need lihtsalt kokku. Aga kui justnimelt kuuele või vähematele muljet vaja avaldada, siis seda saab kindlasti!

Kolme juustu suflee

Vaja läheb:

  • 30 g võid + lisaks vormide määrimiseks
  • 2 spl jahu
  • 1,5 dl vett
  • 50 g toorjuustu
  • 50 g parmesani
  • 100 g tavalist eesti juustu
  • Sutsu soola
  • 0,5 tl magusat paprikapulbrit
  • 4 muna (ikka vabalt peetud kanadelt, palun)
  • Pisut peenikeseks jahvatatud riivsaia

Juhtnöörid

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

2. Määri 6 ramekini võiga ning raputa üle riivsaiaga, jäta need külmkappi, kuni taigna valmis teed.

3. Sulata potis või, sega sinna sisse jahu ning kuumuta paari minuti jooksul.

4. Sega juurde vesi ning toorjuust ja kuumuta, kuni kaste pakseneb ning ühtlaseks muutub.

5. Tõsta pott pliidilt ning sega hulka juustud, sool ning paprikapulber.

6. Nüüd on kord munade käes - eralda munavalged puhtasse kaussi ning munakollased sega juustukastme hulka.

7. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega kahes osas juustukastme hulka.

8. Tõsta taigen vormidesse ning küpseta umbes 16 minutit kuni sufleed on korralikult kerkinud ja pealt kergelt pruunid.

9. Naudi kohe, sest suflee vajub paari minuti pärast kokku (maitseb muidugi ikka hästi, aga pole enam suflee)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles