Foto: kas see beebi tõesti sündis spiraal käes? (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Alabamas sündis 27. aprillil väike Dexter Tyler. Dexteri ema Lucy Hellein oli aga rasedusest teada saades üsna üllatunud - nimelt oli talle paigaldatud hormonaalspiraal Mirena, mille eesmärk on rasedust takistada.

Independent kirjutab, et kuigi foto on ehk natuke hirmutav, pole karta vaja – Mirena on 99 protsenti efektiivne. Foto levis kulutulena üle interneti, kuid Lucy Hellein täpsustas, et keisrilõike käigus leiti spiraal siiski mitte beebi peost, vaid platsenta tagant.

Tegemist oli naise kolmanda spiraaliga, mis paigaldati augustis. Detsembris läks ta arsti  juurde, kuna kahtlustas, et võib mõned nädalad rase olla. Siis selgus, et ta on juba 18. nädalat rase. Naine tunnistas, et mõte spiraalist tekitas temas ärevust. Ultraheli spiraali ei näidanud ning arst arvas, et see võib olla välja kukkunud. Hellein seda ei uskunud.

«Dexter oli kindlasti määratud siia ilma sündima,» ütles Lucy. «Kuigi ta ei olnud planeeritud laps, oleme me tõeliselt õnnistatud, et ta sündis!»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles