Soome toidublogija nõuanded, kuidas smuutile lisaväge anda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinat
Spinat Foto: SCANPIX

Eesti juurtega Kati Jaakonen, üks esimesi ja populaarsemaid toidublogijaid Soomes, on oma blogis Hellapoliisi.fi jaganud inspireerivaid retsepte juba üle kümne aasta. 

Smuuti- ja mahlaretseptide kogumik «Supersmuutid mangost mustikani» on Kati teine eesti keelde tõlgitud kokaraamat, mille ta on kirjutanud kahasse oma tädi Marjo Kauppilaga, kes on Soomes samuti populaarne blogija. Kokaraamat on sündinud armastusest looduse kingitud toorainete vastu. Marjad ja muud viljad – imelised vitamiiniallikad, mida loodus meile kõigile pakub – lubavad ju tervislikult maiustada. 

Sellest raamatust pärinevad ka allolevad nipid, kuidas smuuti veelgi kasulikumaks teha.

Rohelised köögiviljad sisaldavad palju C-vitamiini, see omakorda parandab raua imendumist. Samuti on neil organismi puhastav toime. Rohelist võid lisada ka purgist (nn roheline pulber on müügil ökopoodides). 

Lehtkapsas on üks toitainerikkamaid köögivilju. See on suurepärane valgu, raua ja C-vitamiini allikas. Spinatit teatakse kui rauda sisaldavat taime. 

Peotäis spinatilehti annab joogile juurde antioksüdante. Spinati vitamiinisisaldus säilib ka külmutatuna. Osta karbivõi kotitäis beebispinatilehti ja pane sügavkülma, kus need säilivad värskena. Alati kui vaja, võta sealt peotäis ja lisa teistele koostisosadele. 

Kanepiseemned on kerged ning meenutavad maitselt ja struktuurilt purustatud seedermänniseemneid. Nendes on valke, oomega-rasvhappeid, E-vitamiini ja rikkalikult mineraalaineid. 

Nisuoras on väga toitainerikas, sisaldades üle 90 mineraalaine. Selles leidub rohkelt klorofülli, mis aitab märgatavalt parandada energiataset. Nisuoras on gluteenivaba ja klassifitseeritakse idufaasis köögiviljaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles