Päevitamine lõppes naisele kolmanda astme põletusega

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitamist ei soovitata.
Päevitamist ei soovitata. Foto: Panther Media / Scanpix / Viktor Cap

Enne päevitamist eeterlikke õlisid kasutanud Elise Nguyen hoiatab teisi, et nad tema viga ei kordaks ning endale põletust ei tekitaks.

Nguyen kasutas DoTerra eeterlikke õlisid igapäevaselt oma naha eest hoolitsemiseks, kirjutab Independent. Ta ei teadnud aga, et eeterlikud õlid võivad nahal tugevalt reageerida, kui need puutuvad kokku päikese ja UV-kiirtega. 

Ameeriklanna kirjutas Facebooki kontol, et määris eeterlike õlidega randmeid ja kaela enne saunajoogat. Tund pärast trenni käis ta solaariumis. 

Järgmine päev ta märkas ärritust kohtades, kuhu oli määrinud õli. Esialgu arvas naine, et reaktsioon tekkis uue pesuvahendi tõttu. Järgmise paari päeva jooksul tekkisid aga ka villid. «Mul tekkisid õli tõttu teise ja kolmanda astme põletused,» kirjutas naine oma sotsiaalmeedia kontol. 

Isegi 22 päeva pärast solaariumi kasutamist on naisel valusad haavad kaelal ja randmetel.  

Nguyen tõdes, et oli küll märganud hoiatust DoTerra eeterliku õli pudelil, kus soovitatakse hoiduda päikest ja UV-kiirgusest 12 tundi pärast kasutamist. «Ma ei süüdista firmat, see oli mu enda lollus, kuid ükski joogaõpetaja, kellega olen sellest rääkinud, ei teadnud sellest midagi,» tõdes ta.

Nii soovitabki ta kõigil lugeda hoolikalt pakenditel olevat infot. «Ma ei taha, et see kellegi teisega juhtuks, see on põrgu,» ütles ta. Naise postitust on jagatud Facebookis enam kui 41 000 korda ning inimesed on avaldanud ta postituse all tänu, et neist ohust teavitati. 

Suurbritannia ametlikud tervishoiusuunised hoiatavad, et pole ohutut viisi päevitada ning liigne päikesevalgusega kokkupuude võib põhjustada päikesepõletust ja vähki. 

DoTerra kõneisiku sõnul on firma proovinud Nguyeniga kontakti võtta, sest nad koguvad infot seesuguste reaktsioonide kohta. Kõneisik tõdes, et kasutajad peaksid hoiduma päikese võtmisest 12 tundi pärast eeterlike õlide kasutamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles