Kuidas umbrohust lahti saada? Sööge see ära

  • Esimene umbrohuroheline lisab toitudele mahlakust ja vitamiine.
  • Eelista nooremaid naate, nõgeseid ja võilillelehti, mis on mahedama maitsega.

Naadipirukas kitsejuustu ja rohulauguõliga. Lisandiks noored nõgeselehed.

FOTO: Mihkel Maripuu

Lõpuks on nad kohal! Esimene naat, nõges, karulauk ja kõik muu kevadevärske, mis talvest kuhtunud keha virgutab ja roogadele rohelist rammu annab. Kolga mõisa söögikoha perenaine Kairi Kõrve pani esimese naadi pirukasse ja tegi karulaugust majoneesi.

Tellijale

Esimestest aianurka või metsa alla ilmunud naatidest võib teha näiteks naadipirukat, mille täidises moodustavad rohune naat ja kirbe kitsejuust harmoonilise paari. Naadi-nõgesepestost saab aga vitamiinirohke leivamäärde.

Tagasi üles