Riho Sokko: «Olen lödipüks ning ei saa oma naisega hakkama» (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sokko
Riho Sokko Foto: Erakogu

Lugesin parasjagu just läbi Jesper Parve arvamusloo «Hoiame oma mehi poole rohkem» ning minul kui mehel hakkas küll häbi, kirjutab oma blogis Riho Sokko. 

Loo autor tituleeris ennast minu silmis saamatuks, kuid õigust jäi veel ülegi vingudes naiste käitumise üle terve artikli vältel. Antud arvamusloo sisu võiks kokku võtta ühe lausega: «Olen lödipüks ning ei saa oma naisega hakkama, punkt.»

Minu visioon sellistest probleemidest, millest antud arvamusloo autor kirjutas: süüdi ei ole naised, vaid mehed.

Ma alustaks algusest ning küsiks - mis teeb mehest mehe? See, et mees on käinud sõjaväes? Ei. See, et mees käib rind kummis ning on mats? Ei. See, et mees oskab väljapääsu leida ainult alkoholist? Ei. See, et mees aina ootab, et naine kõik eest ja tagant ära teeks? Ei. See, et mees käib tööl ja kogu tema kohustused sellega lõppevad? Ei. See, et mees pole eales tolmu võtnud? Ei. See, et mees ei ole eales endale võileibagi teinud? Ei. Seda nimekirja võiks jätkata lõputult.

Mehest teeb mehe minu silmis see, kui mees oskab hinnata oma naist, mees oskab arvestada oma naisega, mees oskab abistada oma naist, mees oskab rääkida oma naisega ning mees oskab vahel s*tta alla neelata ja pea püsti edasi minna. Kui teha kõike eelnevat, siis vihast vispliga naist ei näeks kodus nii kergelt ükski mees.

Mehe kohustused ei peaks algama ja lõppema ainult tööl käimisega. Pole ime, et sellise vaatemaailmaga mehed saavadki vaimset terrorit, sest milline naine tahab omale koju sellist kaktust? Kuidagi peab ju naine diivanil vedelevale pelmeenile selgeks tegema, et ta lõpuks jalad alla võtaks ja teeks midagi. Teeks midagi naise jaoks või siis kas või mõlema jaoks või siis vähemalt üritaks noogutamise asemel millegi asjalikuga hakkama saada. Aga seda on vist palju palutud, sest ta peab ju end Meheks suure algustähega.

Selle asemel, et ainult nina nokkida ja õhtul sõbrale kurta, kuidas naine ainult vingub, tuleks natukene tagamaid kompida. Igal käitumisel on olemas oma põhjendus ning naise vingumine ei ole tingitud ainult sellest, et saaks meest alla suruda, vaid sellest, et naine on juba vaikselt meeleheitel. Kõik need mehehakatised, kes ei näe kaugemale kui oma õllekõht, võiksid kordki oma munad pihku võtta ja minna arutada naisega, miks ta küll nii käitub.

Jesper väitis, et tihtipeale naised järjekindlalt ja lõpmata töötlevad mehi, see ongi nii ja ei kao kuskile, sest järelikult töödeldav mees on äpu. Kui võtta endale koju kutsikas, siis tuleb talle ikka õpetada, kus pissil käia, kuidas haukuda, kuidas istuda, lamada jne. Kui väiksest peast pole mehele õpetatud, kuidas peab käituma, rääkima ja tegutsema, siis naisel ei jäägi muud üle, kui käia vinguda ja mängida ema. Selle asemel, et sappi pritsida, et naine teeb liiga, peaks olema just tänulik, et ta viitsib sinusuguse äpuga üldse tegeleda.

Jesper Parve viinapudelitest puuriidas ma ei saanud üldse aru. Selline seljataga salajane pudeliga ilastamine on absoluutselt taunitav käitumine. Sedasi käituv mees ei vääri isegi Conchita Wurstiks olemist. See ei ole enam vinguva naise eest põgenemine, vaid see vajab juba Tohter Olafi sekkumist...

Tahaks kohe küsida nendelt äpudelt meestel, kas te kordki olete näiteks kodu koristanud, kodus ise süüa teinud või omaalgatuslikult naist millegagi üllatanud? Viia restorani ja arve kinni maksta oskab iga labidas, see ei vaja erilisi pingutusi, seega see ei lähe arvesse. Kogu perekonna hea tuju ei tule ainult naiselt. Kui naine kuri, siis kõik põgenevad ja kui naisel hea tuju, siis kõik õitseb. Ei, see ei ole nii. Õige variant kõlaks sedasi, et kui naisel on halb tuju, siis tuleb mees ja teeb ta tuju heaks. Punkt. Nii kerge see ongi. See kõik peab olema tiimitöö, mitte et naine veab küürakil kõike enda õlgadel.

Kuskilt maalt, nagu Jesper kirjutas, kui mees hakkab tundma, et ta ei jõua enam kannatada seda naise manipuleerimist ja ajudele tilkumist ning tekib plaan ohvrina põgeneda, siis järelikult, kallis mehehakatis, sa ei taha seda naist piisavalt ja seda enam sa pole teda siis väärtki. Kõik probleemid on lahendatavad ning naine ei tujutse ilmasjata (kui ainult mõnikord).

Seega tubli äpu, mine osta omale kumminukk ning vaata, kui «heaks» ja «rahulikuks» su elu muutub...

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles