Retseptisoovitus: soe porgandi-avokaadosalat, mis sobib ka veganitele

FOTO: Janar Sääsk

Todubliogija Kadri Raig õpetab, kuidas porgandist ja avokaadost maksimum võtta. Veganid saavad feta retseptist välja jätta.

Vaja läheb:

  • 1 kg porgandeid (kui võimalik, siis värvilisi)
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl soola
  • 1 spl valge veini äädikat
  • 2 spl oliiviõli
  • 2 kuivatatud tšillit või taluvuse järgi tšillihelbeid
  • 1 tl suhkrut (kasutasin kookospalmisuhkrut, aga sobib ka tavaline)
  • 0,5 apelsini
  • 0,5 sidrunit
  • 2 spl oliiviõli
  • Soola-pipart
  • 2-3 spl erinevaid seemneid (kasutasin mooniseemneid ja päevalilleseemneid)
  • 2 küpset avokaadot
  • Peotäis koriandrit või rukolat
  • Peale puistamiseks soovi korral fetat

Juhtnöörid

1. Pese porgandid korralikult puhtaks ja soovi korral koori. Lõika suuremad pikuti pooleks või neljaks, väikesed armsad porgandid võid terveks jätta.

2. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

3. Aja keema suur pott veega ning keeda porgandeid selles umbes 10 minutit. Seejärel kurna ning lase potis kuivaks aurata.

4. Samal ajal uhmerda peeneks vürtsköömned, tšilli, suhkur ja sool, lisa äädikas ning oliiviõli nii, et moodustub ühtlane pasta.

5. Vala kuumad porgandid ahjuplaadile ning sega kokku õliseguga. Lisa ahjuplaadile ka poolik sidrun ja apelsin.

6. Rösti porgandeid umbes 25 minutit kuni need on krõbedad ja pehmed.

7. Samal ajal rösti kuival pannil seemneid paari minuti jooksul, et maitsed vabastada.

8. Puhasta avokaado ning lõika see sektoriteks.

9. Kui porgandid valmis, siis pigista tsitrustest mahl ettevaatlikult suurde kaussi, lisa neile sool, pipar ja oliiviõli ning sega kastmeks.

10. Tõsta samasse kaussi porgandid, avokaado ning seemned ning tõsta ettevaatlikult segamini nii, et kaste kõike kataks.

11. Viimasena sega juurde/puista peale roheline kraam ning serveeri kohe soojalt.

12. Soovi korral puista peale endale sobiv kogus fetat (nii umbes 150-200 g peaks siin piisav olema).

Tagasi üles