Meestele: kolm asja, mis tapavad naise seksuaalse kire

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kõik naised pole ühesugused. Naiste reaktsioone mõjutavad vanus, temperament, lähedased ja kultuur, millest me pärineme. Kuid suhetes võib alatasa märgata samu korduvaid mustreid, mis võivad naise kire kustutada.

Kliiniline psühholoog Noam Shpancer kirjutas aastal 2013, et kui mehe seksuaalsus on üsna lihtsaplaaniline, siis naise oma on märksa keerulisem ja on senini raske täpselt paika panna, mis juhib naise libiidot. Väljaandes Good Men Project analüüsib asja Susheela Menon.

1. Illusioonide purunemine. Siiras suhe sillutab naise seksuaalse kire jaoks teed, see nõuab armastust, ausust ja usaldust. Naise kehakeel voodis näitab sageli ära, mida ta suhtest arvab. Tähelepanelik mees võib aru saada hella kallistuse ja jaheda embuse erinevustest. Ta saab aru, et kiire, asjalik musi võib anda rohkem informatsiooni kui sarkastiline märkus. Kui naine on suhte osas ebakindel, varjutab see ka tema seksuaalset reaktsiooni ja kui tema emotsionaalsele turbulentsile tähelepanu ei pöörata, hiilib linade vahele külmus.

2. Distants. Pikamaasuhted on paljude jaoks hirmuäratavad, kuna on raske ette kujutada, et suhe püsiks kaua elusana, kui toitu ei saa kõik meeled – nägemine, kuulmine, puudutamine, lõhna- ja maitsetajud. Virtuaalne suhtlus ei suuda kunagi asendada tõelist lähedust. Kui paar ei tee pingutusi sageli kohtuda, on raske seksuaalset kirge elus hoida. Ka sama katuse all elades võib tekkida distants ja paralleelmaailmad, mis partneri eemale lükkavad. Sulle võib tunduda, et tahaksid pärast tööd kodus vaid vaikida, kuid kui tema jaoks on vestlus oluline, siis tasub suhtlemise nimel pingutada.

3. Suuna kadumine. Suhe, millel puudub siht, võib olla naise jaoks võimatu, kui ta ootab sellelt enamat. Kui naine kahtlustab, et partneri lubadused on tühjad või ta ei ole võimeline oma kohta mehe elus leidma, võib mees peagi otsa vaadata vaid endise kirgliku partneri kestale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles