Vannipommid ei sobi naise intiimhügieeniga kokku

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviline vannipomm.
Värviline vannipomm. Foto: Vida Press

Instagramis ja ilublogides näevad värvilised vannipommid väga lahedad välja, kuid neil on naiste tervisele ootamatu mõju. Nimelt on neis kemikaale, mis mõjuvad halvasti naise genitaalidele.

Günekoloog Michael Cackovic selgitab väljaandes Self, et naise tupes on 10-20 tüüpi baktereid. Terves vagiinas püsib tänu nendele bakteritele pH-tase 4 - 4,5 vahel ja see toimib hästi põletike vastu. 

Kui aga tuppe satuvad karmid kemikaalid, mida leidub lõhnaainetena värvilistes vannipommides, võib tupe pH-tase minna tasakaalust välja ning see põhjustab ärritust, sügelust ja põletikku.

Muidugi on küllalt neid naisi, kes ligunevad regulaarselt värvilises vannivees ja pole märganud ühtki ebameeldivat tagajärge. Doktor Cackovici selgitusel ei pääsegi kemikaalid alati tuppe, kuid kui pääsevad, on oht ärrituseks väga suur. Milline täpsemalt, sõltub naisest ja tema eelnevast tervisest.

Arst soovitab vannipommide fännidel sümptomitel silma peal hoida. Kui märkad sügelust, kummalist lõhna või muutusi vooluses, siis võta ühendust oma arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles