Vaarika-kookose plaadikook

FOTO: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig avaldab koogiretsepti, mille sai kunagi vanaemalt ja mis on juba üle kümne aasta kasutusel olnud. Tegemist on oma olemuselt lihtsa plaadikoogiga, kus tavapärasele suhkru-jahu-võipurule annavad mõnusat maitset juurde kookoshelbed.

Põhi

  • 3 dl jahu
  • 4 dl kookoshelbeid
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g võid

Täidis

  • 350 g toorjuustu
  • 400 g lahjat kohupiima
  • 400 g 10-protsendilist hapukoort
  • 4 muna (ikka vabalt peetud kanade omasid)
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 500 g (külmutatud) vaarikaid

Juhtnöörid

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

2. Sega omavahel kokku kõik põhja kuivained ning tükelda neile juurde külm või.

3. Töötle sõrmedega või kuivainete sisse nii, et tekib puru. Väga ühtlane ei pea olema, aga suured võitükid võiks kadunud olla.

4. Sega toorjuust suhkruga pehmeks.

5. Seejärel lisa segule kohupiim, hapukoor, munad ning vaniljeekstrakt. Sega kõik ühtlaseks.

6. Kui sul on suur kauss, siis võid ka vaarikad täidisega kokku segada, kui mitte, siis võid vaarikad eraldi täidisele panna.

7. Võta suur küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaat ning laota sellele umbes 2/3 purust. Vajuta see kätega õrnalt lamedaks nii, et see täidise peale kallamisel paigal seisaks.

8. Vala täidis ning vaarikad põhjale ning silu spaatliga ühtlaseks.

9. Kõige peale pudista ühtlaselt ülejäänud taignapuru.

10. Küpseta umbes 30 minutit.

11. Naudi soojalt või külmalt kohe või järgmisel päeval (kui jätkub).

Tagasi üles