Viis imelihtsat nippi koduse kohvinaudingu suurendamiseks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti Barista meister, Pauligi kohvikoolitaja ja järgmisel nädalal toimuva Tallinn Coffee Festivali võistluste kohtunik Kati Kivikas annab viis lihtsat nõuannet, kuidas kodune kohvinauding paremaks muuta.

  • Kasuta kohvi valmistamiseks alati puhast ja värsket vett.
  • Säilita kohv õigesti. Kaitse kohvi soojuse, õhu ja valguse eest. Kõige paremini säilib kohv oma originaalpakendis, mis omakorda on pandud suletavasse anumasse.
  • Pese ja puhasta hoolikalt kõik kohvivalmistamise seadmed - sh tass ja presskannusõel - iga kord enne uue kohvi valmistamist.
  • Ära valmista kohvi liiga kuuma veega. Õige temperatuur kohvi valmistamiseks peaks jääma 92 – 96 ° C vahele.
  • Serveeri ja tarbi kohe pärast valmimist!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles