Purustame suurimad iluga seotud müüdid

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Iluga on seotud väga palju müüte. Võtame ette ja purustame neist mõned. 

  • Müüt: küüned vajavad aega, et puhata.

Purustatud: küüned on tehtud keratiinist, mis ei vaja hapnikku ja seetõttu ei ole neil vaja ka küünelakist puhata. Ühtlasi ei ole sul sellepärast ka valus, kui sa küüsi lõikad.

  • Müüt: meikimine tekitab punne.

Purustatud: see on natukene keerulisem. Jumestuskreemid ja puudrid on loodud nii, et nad jääksid naha peale, mitte ei imenduks naha sisse, siiski võivad nad poore ummistada, kui meiki õhtuti korralikult maha ei võeta.

  • Müüt: kui sa tunned väikesed nõelatorkeid, siis toode mõjub.

Purustatud: ükski toode ei tohiks valu teha. Pigem tahab su nahk sulle öelda, et see, mida sa teed, ei meeldi talle.

  • Müüt: mida rohkem vett sa jood, seda säravam on su nahk.

Purustatud: kui su nahk on kuiv, siis tuleb sellele määrida niisutavat kreemi. Vee joomine annab energiat ja tervist, aga siiani puuduvad tõendid, et see niisutaks sinu nahka.

  • Müüt: rasuse nahaga ei tohiks kasutada õlibaasil tehtud tooteid.

Purustatud: see on vale. Kui sa kasutad õigeid õlibaasil tehtud tooteid, siis see aitab nahka niisutada ja tasakaalustada. Näiteks taimsed õlid, nagu lavendel, aitab nahka rahustada ja tasandada ning on lisaks veel antibakteriaalne. Kui õigeid tooteid järjepidevalt kasutad, siis su nahk ei pea enam tootma ise nii palju rasu, sest on saavutatud mingi tasakaal.

  • Müüt: kasuta juukselakki, et meik näkku kinnitada.

Purustatud: kõige hullem mõte üldse. See teeb näo kleepuvaks ja ummistab poore. Meigi kinnitamiseks on olemas spetsiaalsed spreid.

  • Müüt: nahk harjub ajapikku tootega ära ja viimane kaotab oma mõju.

Purustatud: jällegi üks müüt, milles on natukene tõde. Kui sul on korralik ilurutiin, siis su nahk harjub sellega ära. See on nagu tervisliku toitumisega, su kehal ei saa kunagi puuviljadest ja juurviljadest küllalt.

  • Müüt: raseerimine paneb karvad kiiremini ja paksemalt tagasi kasvama.

Purustatud: sulle lihtsalt tundub nii. Karval ei ole võimet muutuda tumedamaks, tugevamaks ja paksemaks.

  • Müüt: sa peaksid ostma ilutooteid vastavalt oma vanusele.

Purustatud: paljud tooted on loodud mingi kindla vanusegrupi jaoks, aga vahest on nii, et mõnel kahekümneaastasel on kolmekümneaastase nahk või vastupidi. Seetõttu peaksid valima tooteid vastavalt oma nahatüübile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles