LGBT ühing: naisliit võiks arvesse võtta Eesti perede reaalsust (7)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Eesti LGBT Ühing juhib aasta ema konkursi korraldajate tähelepanu tõigale, et mitmed Eestimaa lapsed kasvavad samast soost vanematega peredes.

«Need pered kogevad mitmel tasandil marginaliseerimist, mis väljendub muu hulgas selles, et pikka aega puudus peredel võimalus kooselu seadustada ja võtta ühiselt saadud laste ees seaduslik vastutus,» seisab ühingu teadaandes. Eesti LGBT Ühing on Eesti LGBT (lesbi, gei, bi, trans) inimeste huvide esindaja, keskendudes teavitustööle, haridusele ja eestkostetegevusele ning LGBT inimeste heaolule.

«Ometi on lapsed sageli neisse peredesse väga oodatud ning needki vanemad näevad vaeva, et luua oma lastele turvaline kasvu- ja elukeskkond. Oleks väga tänuväärne, kui Eesti Naisliit võtaks arvesse Eesti perekondade reaalsust, alates samast soost inimestest koosnevatest paaridest ja lõpetades ka üksikemadega.»

Eesti Naisliidu korraldatava aasta ema konkursi tingimused on paljude inimeste hulgas segadust ja nördimust tekitanud, kuna kandideerida saavad vaid abielus olevad naised, kes on üles kasvatanud vähemalt kaks last. Aktivistid on algatanud petitsiooni, et naisliit konkursi tingimusi tänapäevastaks. Praeguseks on juba ligi 500 inimest oma allkirjad andnud.

Eile ütles president Kersti Kaljulaid teemat kommenteerides, et Eestis elab emasid ja isasid, kes kasvatavad oma tütreid ning poegi üksi, saatuse tahtel või vabal valikul. «Eestis elab samasoolisi paare, kes kasvatavad ühiselt lapsi ja Eestis on kärgperesid, kus kasvavad ühe ja teise vanema ning nende ühised lapsed,» ütles Kaljulaid Postimehele. «Peremudel ei määra, kas vanemana õnnestutakse või mitte. Õnnelikke – ja kahjuks ka õnnetuid – lapsi kasvab kõikides peremudelites.»

Loe vaidlusest pikemalt siit!

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles