Superorganiseeritud naiste viis saladust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuidas olla organiseeritud? Kuidas planeerida oma aega? Nendele ja teistele küsimustele leiad vastuse, kui loed edasi. 

Siin on väiksed saladused, mida organiseeritud naised kasutavad, et oma elu kontrolli all hoida, vahendab PureWow.

Neil on digitaalne ja füüsiline süsteem. See tähendab seda, et nende arvutis on erinevad failid erinevate asjade tarbeks ja kodus on eraldi kaustad, kus asuvad elektriarved, laenulepingud jne. Segamini töölaud ei ole nende rida.

Nad võtavad aega, et teha ettevalmistusi. Organiseeritud naised on suurepärased planeerijad. Nad võtavad aega, et valmistada toitu ette, valida välja järgmise päeva riided, broneerida trennid ja nõnda edasi. Jah, see võtab mõned tunnid aega, et välja mõelda, mida järgmisel nädalal süüa teha, aga sellevõrra on neil nädala sees rohkem aega.

Nad kasutavad meeldetuletusi. Päris keeruline on kuskile hiljaks jääda, kui su telefon tuletab sulle tund aega ette meelde, et on aeg liikuma hakata.

Neil on kasutavad nimekirju. Sinna läheb kirja kõik, mida nad peavad tegema ja kuhu jõudma. Need listid on nii telefonis kui märkmikus. 

Nad teavad, kuidas öelda «ei». Me kõik teame, kui lihtne on ennast tegevuste alla matta. Organiseeritud naised oskavad planeerida oma graafikut nii, et neil jääks aega ka iseendaga tegeleda ja nad ei peaks kunagi töötama unetundide arvelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles