Artjom Savitski: pulmades esinemine on ka mulle eriline

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Paljud Eestimaa inimesed on käinud Artjom Savitski kontsertidel ja neid nautinud, aga hoopiski vähem tema muusika austajaid teab seda, et just viimastel aastatel on Artjomi paljudesse pulmadesse rahvast tantsitama ja rõõmustama kutsutud. Muusik ise leiab, et pulmas esinemine on eriline ja vastutusrikas ka pillimeestele, sest ka neil on suur roll selles, kui hea mälestus elu tähtsaimast päevast jääb pruutpaarile ning ka pulmalistele.

Paljud inimesed on nautinud teie kontserte, aga olete käinud ka pulmades esinemas. Kuidas see alguse sai?

Ma ei ole sellest kunagi avalikult rääkinud, aga kui küsite, siis kõik algas kolm aastat tagasi, kui mulle kirjutati, et kas sa pulmi ka teed? Mul käis alguses judin läbi, aga ütlesin, et ikka teen. Kuna meil pole bändiga konkreetset pulmakava kokku pandud, siis ma palusin neil saata konkreetsed laulud, mida nad tahaksid pulmapeol kuulda. See oligi erandlik pulmapaar, kes reaalselt saatiski listi lauludega, mida nad soovisid. Seal oli vanemale generatsioonile midagi, aga enamuses ikkagi tänapäeva poplood. See oli väga hea list ka tulevikuks, me õppisime need lood selgeks ja tegime pulmapeo ära. Järgmisel aastal oli juba rohkem kutseid, sel aastal aga on kutsumistega juba ohtralt. Huvitav ongi see, et siseringis on jutt levinud, et me mängime pulmades ja inimesed on hakanud meid tellima, see on väga tore.

See, et sulle pulmalist antakse, on pigem erand?

Pigem erand. Alati, kui mulle kirjutatakse, palun ma saata soovilood. Seda ma muidugi ei luba, et me iga kord 28 uut laulu õpime, aga me kuulame pulmaliste soovitusi ja võtame neid alati arvesse. Niipalju, kui ma olen pulmaesinemisi teinud, ei ole soovilugusid väga palju. Kord telliti valsilugusid, aga üldiselt saadan ma neile oma listi ja see sobib.

Pulmapaarile on see eriline päev, aga mis teeb teie jaoks pulmas esinemise eriliseks?

See on suur vastutus, sest tegemist on kahe inimese tähtsaima päevaga nende elus ja ma pean arvestama nende soovide ja muusikamaitsega. Ma pean mõistma, et ka minul on muusikuna suur roll sellest, et neile jääks pulmapäevast hea mälestus kogu eluks, seetõttu on pulmad ka mulle vastutusrikkad.

Kas pulmavalsi moment on muusikule ka eriline?

Pulmavalss on alati emotsionaalne, vaatad seda paari, endalgi südames pisar tilgub, sa näed ära tõelised emotsioonid ja armastuse, see on väga ilus ja liigutav hetk.

Kas üldjuhul soovitakse eesti- või inglisekeelseid lugusid?

Kuna me oleme Eestis, siis mõlemaid, kuid oleneb, mis generatsiooni inimesed pulmas on. Noored kuuluvad ju peavoolumeedia raadiot ning sealt tuleb peamiselt inglisekeelset muusikat, ja siis me mängime tänapäeva hitte, aga kindlasti ka eestikeelseid, sest ka vanemad inimesed on alati pulmas.

Kas teil on mõnest pulmast erilisi mälestusi?

Jah, üks pulm on mul eredalt meeles. See oli augustikuu ja oli väga palav suvepäev. Pidu toimus sees, seal oli meeletu kuumus ja bänd mängis tühjale saalile, sest inimesed hakkasid tantsides higistama. Tegemist oli totaalse saunaga, inimesed läksid välja värsket õhku hingama ja tantsisid seal, uksed olid lahti. See oli esimese seti ajal, aga teise seti saabudes oli kõigil juba ükskõik, inimesed olid läbimärjad, aga kõigil oli lõbus, kuigi seal oli oma 40 kraadi palavust. Kõik pidutsesid, see oli lahe, et me tõmbasime rahva talumatule palavusele vaatamata käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles