Miks tuleks suhkru asemel kohvi sisse lisada hoopis soola?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv on paljude meelisjook.
Kohv on paljude meelisjook. Foto: Panther Media/Scanpix

Inimesed on hakanud lisama soola kohvi sisse, et parandada selle maitset.

Kohvijoojate rõõmuks on terve hulk viise, kuidas kofeiiniga keha turgutada, kirjutab The Independent. Alates tavalisest mustast kohvist lõpetades white flat-kohviga, sinna vahele jääb veel musttuhat teist kohvijooki.

Nüüd on aga kohvijoojad välja mõelnud kohvijoomiseks uue viisi, mida toetab isegi teadus.

Nature ajakirja uurimus tegi kindlaks, et naatriumioonid suruvad kohvi mõruduse maha ja parandavad maitse.

Siiski ei soovitata soola lisada igale kohvitassile, kuid sõrmeotsatäis soola võib aidata kohvi maitset parandada.

Seega järgmine kord, kui jood hommikukohvi ja esimene lonks kibedalt maitseb, lisa kohvile näpuotsatäis soola.

See ei ole esimene kord, kui sool aitab mõne toiduaine maitset parandada. Veinieksperdid tulid hiljuti välja teadaandega, et sool parandab ka odavate veinide maitset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles