Paar teenib koos reisides kuuekohalisi summasid

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauren Bullen ja Jack Morris
Lauren Bullen ja Jack Morris Foto: Jack Morris/Instagram

Puhkus ja reisimine on tore, aga selle juures on ainult üks halb asi: nad peavad lõppema. Kui sa just ei ole 26-aastane Jack Morris ja 23-aastane Lauren Bullen, kellel on õnnestunud enda hobiga raha teenida ning terve maailma koos läbi reisida. 

Kuidas on sellel paaril, kes on koos olnud ligi aasta, õnnestunud muuta oma hobi karjääriks ja kust kõik alguse sai?

Nad kohtusid Fijil eelmisel aastal. Jackil ja Laurenil on praeguseks Instagramis kokku ligi 3 000 000 jälgijat, aga nad alustasid palju tagasihoidlikumalt. Lauren töötas varem täiskohaga hambaarsti assistendina ja tegi eksootilisemaid fotosid ainult oma lõbuks. Järk-järgult hakkas tema hobi Instagramis palju jälgijaid koguma ja mitmed reisifirmad sõlmisid neiuga töölepinguid, mis võimaldasid tal lõpuks assistenditööst loobuda.  

 

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Jacki teekond oli Laureni omast natukene erinev. Ta otsustas koolist 17-aastasena loobuda ja läks tööle ühte firmasse, kus ta pidi kella üheksast viieni vaipu puhastama. Viis aastat hiljem sai tal sellest kõrini ja ta kogu nii palju raha, et sõita üheotsapiletiga Bangkoki.

«Mul ei olnud mingit plaani ega raha. Ma olin vaadanud endale hosteli ainult esimeseks ööks,» rääkis Jack Cosmopolitanile. Pärast paari kuud hakkas tal raha otsa saama ja ta oli peaaegu koju minema hakkamas. Siis otsustas ta teha midagi veidrat, et Instagramis raha teenima hakata. Nimelt kogus ta kokku palju erinevaid pilte näiteks autodest, moest ja loomadest ning tegi neist omaette leheküljed ning küsis siis brändidelt, kas nad tahaksid tema lehekülgedel midagi reklaamida. Paari aastaga teenis ta oma firmaga juba palju raha, aga mõistis, et selle jaoks ei pea ta reisima, vaid saab sama asja teha ka oma kodust ja püsiva netiühendusega. Sellepärast otsustas ta müüa ka kõik oma kontod välja arvatud ühe ning asus taas kogutud rahaga maailma avastama. Ta alustas reisipiltide postitamisega oma lehele ja peagi oli tal üsna palju jälgijaid ning ta hakkas ka sellega raha teenima.

Üks töö viis  ta Fijile, kus ta kohtas Laurenit ja nad said algusest peale hästi läbi. Pärast Fijit otsustasid nad koos sõita Balile ja nõnda edasi Sri Lanka, Maldiivisid ja teised eksootilised sihtkohad.

Kuidas nad koostööd ja koos tööd tegema hakkasid?

Nii kui nad hakkasid koos pilte üles panema, kasvas erinevate brändide huvi nende vastu. «Nad ilmselt nägid meis paarina rohkem väärtust, sest see on sihtgrupp, kes reisivad kõige rohkem,» selgitas Jack.

Nüüd teenivad nad juba väga palju. Kuigi nad ütlevad, et täpseid numbreid on raske öelda, aga iga pilt! jääb umbes 3000 ja 9000 dollari vahele ehk 2800 ja 8500 euro vahele. Jah, see on tõesti ühe Instagrami postituse eest.  

Need numbrid on küllaltki suured ja tihti teevad nad ka suuremaid koostööprojekte firmadega, kes lennutavad nad teatud sihtkohta, kus paar peab tegema näiteks viis pilti ja nende tasu võib ulatuda umbes 35 000 dollarini, mis on umbes 32 800 eurot. Samas võib ka juhtuda, et nende reis tühistataks, kui nende numbrid ei ole nii head.

Paar selgitas, et nad kunagi ei reklaami midagi, mis käib nende põhimõtete vastu ning nad postitavad alati autentset sisu. Kuigi võib tunduda, et nende pildid on lavastatud, siis tegelikult teevad nad fotosid ainult sellest, mida nad päriselt ka teevad või teeksid. Nad ise peavad seda oma edu võtmeks ja soovitavad ka teisel jääda endale ja oma nägemusele truuks.

Mõned soovitused Jackilt ja Laurenilt:  

  1. Ole järjepidev
  2. Hoia head kvaliteeti
  3. Leia oma stiil ja nišš
  4. Hoia sellest kinni
  5. Ära kopeeri seda, mis on juba tehtud
  6. Mõtle oma profiili esteetika peale
  7. Pinguta, aga pinguta üle
  8. Mõtle, kas äkki oleks hea idee kellegagi koostööd teha
  9. Lõbutse!

These Sahara Camp Vibes @kamkamdunes

A post shared by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles