Kuus märki, et sa saad liiga vähe palka

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

On tore, kui sulle sinu töö meeldib, aga on ka oluline, et sulle makstaks palka, mida sa oled väärt. Puhtalt naudinguga sa oma arveid ju makstud ei saa.

Cheatsheet uuris ekspertidelt, millised on peamised märgid, mis näitavad, et sa saad liiga vähe palka.

1. Sa ei jaksa oma arveid õigel ajal täies mahus tasuda. Tundub sulle, et kunagi pole piisavalt raha arvete jaoks? Kui kuud on alati rohkem kui raha, on sul probleem – sa saad liiga vähe palka. Kui sa ei jaksa oma arveid maksta, on see harilikult esimene märk liiga madalast palgast. Esmalt külmuta kõik uued ostud ja väljaminekud!

2. Su krediitkaardilimiit on täis. Kui sa toetud liialt igapäevaste kulude osas krediitkaardile, võib see lühiajaliselt töötada, kuid aja jooksul kaevud sa aina sügavamalt võlgadesse. Võta ühendust oma krediidipakkujaga, et paika panna plaan võlgadest lahtisaamiseks.

3. Sa pead alati laenu küsima. Sõbrad on juba harjunud, et peavad sulle igal kuul väikese laenu tegema? See on selge märk, et sa teenid liiga vähe. Suhete säilimise nimel püüa finantsasjad kontrolli alla saada!

4. Numbrid lihtsalt ei klapi. Sa saad välja uurida, mida teenivad teised samal ametikohal. Näiteks palgad.ee lehel on palgavõrdluse kalkulaator, mis aitab aimu saada, kas sa oled oma tööpostil piisavalt väärtustatud.

5. Rahamured hoiavad sind öösel üleval. Kas rahulikult magamise asemel teed sa meeleheitlikult eelarveplaane? Kui raha tekitab sinus ärevust, siis pead leidma tee olukorda muuta – tervis pole kaotamist väärt!

6. Sa elad palgapäevast palgapäevani. On sul raske palgapäevani välja vedada? Kui sa just ei kuluta pööraselt, on see üks peamisi märke, et su palk on liiga väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles