Seitse viga, mida kükkimisel tehakse (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kas sa tahad saada ilusat jõusaalis vormitut peput? Kui jah, siis selle jaoks on vaja teha kükke, aga õigesti. Kui sa oled algaja, siis oleks kõige parem küsida nõu treenerilt, aga kui sa oled edasijõudnud, siis loe, millele kindlasti kükkide tegemisel tähelepanu võiks pöörata. 

Cosmopolitan reastas seitse kõige tüüpilisemat viga, mida inimesed jõusaalis kükkimisel teevad.

  1. Liiga väike liikumine. Kui sa tunned, et juba põletab, siis see ei tähenda, et sa oleksid saavutanud maksimaalse liikumise. Eesmärgiks võiks võtta olukorra, kus reied oleksid kükitamisel paralleelselt põrandaga.
  2. Põlved ulatuvad üle varvaste. See on esimene asi, mida treenerid ka vaatavad. Kui sul on raskuski, siis suru varbad seina vastu ja kükita taha poole. Samuti saad ennast kontrollida peeglist. Kui põlved lähevad kükkide ajal üle varvaste, siis sa võid oma liigestele haiget teha.
  3. Ettepoole kallutamine. Kükkide ajal tekib tahtmine ette kallutada, aga selg peaks olema hoopis sirge. See on eriti oluline siis, kui sa teed kükke raskustega. Suru rind ette, selg sirgu ja õlad taha, kui hakkad kükke tegema.
  4. Ekslevad silmad. Keskendu. Silmad peaksid olema otse ette suunatud. Nii kui sa hakkad kuskile kõrvale vaatama, siis läheb su asend paigast ära. 

    / Panthermedia/Scanpix

  5. Kõhulihaste ignoreerimine. Kuigi kükke tehakse ilusa tuhara nimel, siis ära unusta samal aja pingutada oma kerelihaseid. Mida rohkem on lihaseid töös, seda rohkem on sul jõudu.
  6. Kartus raskuste ees. Kui sa oled kükitehnikale pihta saanud, siis on aeg lisada raskusi, aga ainult siis, kui liikumine on sul keha sees ja sa tunned, et tavalised kükid on juba liiga lihtsad.
  7. Teiste harjutuste unarusse jätmine. Oluline on treenida tervet keha. Näiteks kõhulihaste tegemine teeb keskosa tugevaks ja annab sulle kükkide tegemisel jõudu juurde. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles