Nivea rassistlik reklaam vihastas inimesed välja

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix

Nahahooldustoodete firma Nivea oli sunnitud tagasi kutsuma reklaamplakatid, mille rassistlik sisu vihastas paljud inimesed välja.

Ühel bänneril oli kujutatud valgesse riietunud naisterahvast, juures kiri: «Valge tähendab puhtust.» Teisel aga tumedanahalist meesterahvast, kel käes mingil põhjusel mustanahalise mehe afrosoenguga kehata pea, juures kiri: «Taastsiviliseeru.»

Nivea sotsiaalmeediaküljed täitusid pahaste kommentaaridega inimestelt, kes ei saanud segasest sõnumist aru ning nõudsid selgitust, mida firma rassistlike sõnumite abil täpselt öelda püüab. Praeguseks on reklaamid ja kommentaarid Nivea lehekülgedelt kustutatud, vahendab news.com.au.

Firma avaldas ka pressiteate, milles kinnitas, et midagi halba nad ei mõelnud. «Meie eesmärk polnud olla rassistlik ning antud reklaam pärines meie Lähis-Ida harukontorist,» selgitas firma, mis on originaalis pärit Saksamaalt. «Mitmekesisus, tolerantsus ja võrdsed võimalused on Nivea fundamentaalsed väärtused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles