Buliimiku elu: 15 lahtistit päevas ning kaal ja masendus üha kasvavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Et hommikupoolikud möödusid enamasti tualeti vahet joostes, hakkasin ma vältima igasugust väljaskäimist,» kirjeldas buliimiat põdenud naine haiguse tagajärgi.
«Et hommikupoolikud möödusid enamasti tualeti vahet joostes, hakkasin ma vältima igasugust väljaskäimist,» kirjeldas buliimiat põdenud naine haiguse tagajärgi. Foto: SCANPIX

Nelja aasta eest sünnitas Pille* kolmanda lapse ja 60 kilo kaalunud naisele lisandus kümme kilo – rahulolematusest enda kehaga sai alguse nõiaring, mis söömishäirega naise lõpuks haiglasse viis.

«Alguses võtsin igal õhtul üks-kaks tabletti, lõpus isegi kuni 15 tabletti,» rääkis Pille Õhtulehele. Vastupidiselt oodatule kehakaal ei langenud – et lahtistid viisid organismist kõik vajaliku välja, sõi ta igal võimalikul hetkel ja kilosid tuli vaid juurde.

«Et hommikupoolikud möödusid enamasti tualeti vahet joostes, hakkasin ma vältima igasugust väljaskäimist,» kirjeldas Pille aastaid kestnud õgimise ja lahtistite kasutamise nõiaringi, mis päädis tööst ja magistriõppest loobumise ning ka tuttavatega suhtlemise lõpetamisega.

Lõpuks leidis naine abi psühhiaatriakliinikust, kuid buliimia tagajärjed ulatuvad kaugele ning päris ilma lahtistiteta – mida ta arstiga kokkulepitult võtab kord nädalas – Pille enam ei saagi: «Minu sooletegevus on muutunud nii laisaks, et ei suuda iseseisvalt peaaegu enam funktsioneerida.»

(*nimi muudetud)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles