Viis asja, mis teevad hommikul kohe tuju heaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune rituaal - hetk lemmikuga.
Hommikune rituaal - hetk lemmikuga. Foto: LiddySavage / Stockimo / Alamy / Vida Press

Vähesed meist on hommikul äratuskella helina peale ärgates kohe rõõmsad ja eluga rahulolevad. Enamasti veetakse end vastumeelselt voodist välja, et äratuseks üks kange kohv teha. 

Tegelikult on just esmane ärkamisjärgne aeg see, mis määrab ära kogu ülejäänud päeva tuju. Kui õige jalaga voodist välja astuda ja teadlikult muuta oma hommikusi harjumusi, võib muuta kogu üldist ellusuhtumist positiivsemaks.

Well and Good soovitab muuta hommikust rutiini nii, et see tõstaks kiirelt tuju ja annaks päevale hea stardi. Proovi üht nippi korraga ja vaata, kuidas see sulle sobib. Ei maksa eeldada, et kõik ühe korraga laitmatult klappima hakkab.

  1. Hoia telefonist näpud eemal. Ära lase kohe esimese asjana telefonil oma tähelepanu pingelistele mõtetele suunata. Hommik võiks olla vaid sinu päralt, et saaksid saavutada hea vaimse tasakaalu ja rahulolu. Võib-olla tunneksid end paremini, kui saaksid hommikul kirjade ja uudiste lugemise asemel kirjutada näiteks päevikut või paitada oma lemmiklooma.
  2. Joo midagi tervislikku. Paljud joovad hommikuti näiteks sidruniga leiget vett või õunasiidriäädikaga vett. See aitab tasakaalustada veresuhkrutaset, tuleb kasuks seedimisele ja  ohjab kandidoosi vohamist. 
  3. Tee oma voodi ära. Su emal oli õigus, kui ta käskis igal hommikul voodi korralikult ära teha. Voodi korda seadmine sümboliseerib eilse päeva lukku panemist ja uue päeva alustamist, mis võib vaimule väga hästi mõjuda. Lisaks mõjub korras tuba alateadlikult rahustavalt.
  4. Pista kofeiin smuuti sisse. Hommikuti tuleb kähku lahti saada nii näljast kui unisusest. Paljudel ei ole aga hommikul üldse isu. Vala oma kohv avokaadosmuuti sisse ja tabad kaks kärbest sama hoobiga ilma, et peaksid omale sööki sisse pressima. 
  5. Süüta lõhnaküünal. Selleks, et hommikust vaikust ja rahu veelgi enam nautida, võid põlema panna mõnusa lõhnaga küünla. Nii tood tuppa soojust ja mõnusa atmosfääri.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles