Viis nippi, kuidas säilitada suhtes olles iseseisvus

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Suhtes olevad naised tunnistavad meestest enam, et neil on raske olla iseseisev. See tuleb sellest, et meid on kasvatatud mõtlema kõigepealt teistele ja siis iseendale. Eriti siis, kui ollakse suhtes, peaksid tegelikult mõlemad kaaslased saama võrdselt omaette olemise ja koosolemise aega. 

Üksiolek tegelikult rikastab elu ja suhet üldiselt, sest koosolemist nauditakse sellevõrra rohkem. Nii et võta aega iseendale. Cosmopolitan vahendab, mida teha, et säilitada suhtes olles iseseisvus.   

  1. Planeeri aega iseendale. Kui sa mõtled, et selles ei ole midagi halba, kui sa iga natukese aja tagant oma maniküüriaega edasi lükkad, sellepärast, et su mees tahab midagi muud teha, siis see ei ole tegelikult õige. See tähendab, et sa sead ennast ja oma vajadusi teisele kohale ning te teete tavaliselt seda, mida tema tahab. Kui sa oled enda jaoks juba midagi plaani võtnud, siis ära tühista seda ilma suurema põhjuseta.
  2. Kohtu oma sõpradega. Me kõik teame ühte naist, kes suhtesse astudes kaotab kontakti muu maailmaga. Ära ole tema! Lepi oma sõbrannadega kokku iganädalased või –kuised kohtumised, mida ilma väga mõjuva põhjusete edasi ei lükata.
  3. Võta ohjad enda kätte. Kui sa oled juba kuid oodanud, et kallimaga nädalavahetuseks linnast välja sõita, aga tal ikka veel ei ole aega, siis ära passi enam. Võta oma sõbranna ja minge kahekesi avastama. Kindlasti tuled tagasi uute lugude ja seiklustega, mis teevad vestluse kaaslasega palju huvitavamaks.
  4. Külasta oma vanemaid üksinda. Muidugi tekib alati tahtmine oma kaaslane kõikjale kaasa võtta, aga vahel võid vanemaid täitsa üksinda külastada. See on kindlasti mõnus ja tore, sest te saate segamatult rääkida ning vanu aegu meenutada. Äärmiselt vajalik, kui tahad natukene pead tuulutada.
  5. Ütle talle, miks sa natukene ruumi vajad. Kui sa neid eelnevaid samme teed, siis selgita oma mehele, miks see on vajalik. Vastasel juhul võib talle tunduda, et sa lükkad teda eemale. Kinnita talle, et iseseisvus on teile mõlemale pikemas perspektiivis kasulik. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles