Mis on Ksenija Balta superkõhulihaste saladus?

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta lemmikharjutused kõhulihastele
Ksenija Balta lemmikharjutused kõhulihastele Foto: Meisi Volt

Sporditäht Ksenija Balta tundub koosnevat särast, tahtejõust ja teraskõvadest lihastest. Kes ei tahaks samasuguseid supervormis kõhulihaseid nagu temal? Ksenija pole kade kaunitar, Oriflame ilusaadikuna avaldas ta lahkelt oma kolm parimat ja toimivamat taktikat. Ettevaatust - nende soovituste järgimine võib ka sinust superkõhu omaniku teha!

Ksenija Balta Belgradi EMi viienda koha üle pettunud ei olnud.
Ksenija Balta Belgradi EMi viienda koha üle pettunud ei olnud. Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Ksenija Balta on miniatuurne, tugev ja supervormis. Toidulauas ta endale siiski olulisi piiranguid ei sea. "Sellist asja, et loeks kaloreid või vaataks koguseid - seda küll ei ole," naerab kaunis atleet. "Ainult võistluseelsel perioodil, kui on vaja kaalust veidi alla saada, võtan magusat vähemaks." Ksenijal pole kaaluga tegelikult muret, tavakaal on 54kg, võistluskaal, mis kaugushüpetele veelgi pikkust ja kergust lisab, on 51-52kg. Aga päris nii lihtne asi siiski ei ole, et sööd mida tahad ja kõhulihas muudkui piilub. Igaüks ju teab, et ennekõike treenitakse kõhulihast köögilaua ääres. Siin ongi Ksenija esimene kavalus:

1. Gluteenivaba dieet

Aga päris nii lihtne asi siiski ei ole, et sööd mida tahad ja kõhulihas muudkui piilub.

Ksenija pidas nõu treeneriga, et leida endale sobivaim toitumiskava, otsest tervisemuret tõukeks polnud. "Avastasin, et gluteenivaba söömine lihtsalt sobib mulle! Ma magan palju paremini, mul kadusid peavalud, taastumine on kiirem. Ma ei tunne niimoodi süües, et peaksin end kuidagi piirama." Süsivesikuid tarbib aktiivne naine aga rikkalikult, eelistades lihtsalt gluteerivabasid allikaid keha kütusega varustamiseks.

Ksenija Balta ja tema soovitus: Kõike mida teed, tee enda jaoks!
Ksenija Balta ja tema soovitus: Kõike mida teed, tee enda jaoks! Foto: Meisi Volt

2. Venistus on kõige tähtsam

Milliseid harjutusi teha, et kõhulihased uhkelt välja voolida? "Mu lemmikharjutused on hästi rasked ja efektiised, aga minu kindel reegel on see, et igale pingutusele peab järgnema venitus! Niimoodi treenides saad kõige ilusamad kõhulihased!" Millised siis? Pikad, sitked ja selgelt välja joonistunud, mis tagavad tõeliselt tillukese talje. Ilma venitamata selliseid ei saa!

Ksenija Balta jagab trenni- ja toitumistarkusi Naine24 reporteri Ingrid Dreyersdorffi ja Arteri ajakirjaniku Kristina Herodesega
Ksenija Balta jagab trenni- ja toitumistarkusi Naine24 reporteri Ingrid Dreyersdorffi ja Arteri ajakirjaniku Kristina Herodesega Foto: Meisi Volt

3. Pingutada tuleb tõesti palju

"Minult kogu aeg küsitakse, kas on mingit otseteed heasse vormi saamiseks. No ei ole! Tuleb stabiilselt treenida ja tõesti palju pingutada," ütleb Ksenija naeatades. "Sellest pole kasu, kui sa teed kergeid harjutusi, keha areneb ainult siis kui sa vaeva näed." Ksenija eelistab raskeid harjutusi, mida suudabki teha vaid mõõduka hulga kordusi. Tema trenniplaanis on klassikalised istessetõusud koos jalgade tõstetega, plangud otse ja küljele ning tingimata ka Pilatese põhimõttel harjutusteseeriad sisemistele lihastele. Kõike seda tuleb teha pidevalt, siis on kaunid kõhulihased peagi platsis ja nähtavale need jäävadki.

Ksenija Balta, Oriflame ilusaadik
Ksenija Balta, Oriflame ilusaadik Foto: Ingrid Dreyersdorff/ Erakogu
Helene Vetik ja Kristi Roosimägi pinnivad Ksenija Balta hea vormi saladusi
Helene Vetik ja Kristi Roosimägi pinnivad Ksenija Balta hea vormi saladusi Foto: Ingrid Dreyersdorff/ Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles