Ainulaadne maitseelamus: ketšupikook toorjuustuglasuuriga

Ketšupikook

FOTO: Liisi Laanemäe

Varu vajaminevad koostisosad kapile, kinnita põllepaelad, haara mikser tugevasti pihku ja unusta marjane juustukook, hõrk Pavlova ning ajatu Napoleon, sest siit tuleb kelmikas ketšupikook!

Iga koka jaoks saabub hetk, mil vanad lemmikud muutuvad igavaks ning aeg saab küpseks proovida eriskummalisi, kuid positiivselt üllatavaid maitsekoosluseid.

Salvesti toidublogija Liisi Laanemäe soovitab magusasõpradele enneolematuks salajaseks koostisosaks ketšupit, mis muudab soojendavate vürtsidega koogi vallatult punaseks ja lisab mahlasust.

Valmista preemiaks tubli töönädala eest, võta kaasa vanatädi sünnipäevale või üllata kallimat - pehme toorjuustuglasuuri ja värviliste nonparellidega ketšupikook on igal juhul meeldejääv suutäis.

Koostisosad: 

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 470 g Salvesti ketšupit
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sl kaneeli
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl ingveripulbrit
  • 1 dl rapsiõli

Toorjuustuglasuur: 

  • 200 g toasooja maitsestamata toorjuustu 
  • 1 dl suhkrut 
  • 1 tl vaniljesuhkrut 
  • 5 sl piima
  • Kaunistamiseks nonparelle

Valmistamine:

Vahusta munad suhkruga ning lisa siis munavahule ketšup. Sega omavahel jahu, vaniljesuhkur, küpsetuspulber, kaneel, kardemon ja ingveripulber. Sega kuivained munavahuga ja lisa lõpuks õli. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit või kuni koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Võta kook ahjust, lase 10 minutit vormis seista, seejärel kummuta alusele ja lase täielikult jahtuda.

Glasuuri jaoks sega kõik ained omavahel kreemjaks ja tõsta koogile. Kaunista nonparellidega ja naudi!

Tagasi üles