Miks teeb punase huulepulga kandmine naise enesekindlamaks? (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Värvipsühholoogia järgi seostatakse punase värviga kirge, tegutsemist ja energiat. Punane tähendab enesekindlust, iha ja mõnes kultuuris on see isegi õnne sümbol. Pole siis ime, et naise juures kohe on midagi erilist, kui ta kannab punast huulepulka. 

Tihti ütlevad naised, et nad pelgavad punast huulepulka, kuna nad ei taha endale liiga palju tähelepanu tõmmata. Samas punaseid huuli peabki märkama ja naised võiksid seda värvi rohkem kanda. Elite Daily vahendab, miks võiks naised punast huulepulka tihedamini kanda.  

  1. Punane värv oli mõeldud kuningannadele. Ajalooliselt pärineb idee punastest huultest juba Mesopotaamiast, kus naised hõõrusid kokku erinevaid kivimeid, et teha punast värvi. Egiptuse naised võtsid kombe kiirelt üle ja segasid seda vaha ja karmiiniga, luues esimese pastalaadse huulevärvi. Kleopatra oli selle segu austaja ning ei Julius Caesar ega Mark Antony suutnud talle vastu panna. Punane huulepulk toob välja naise seesmise kuninganna ja läbi selle tunneb naine ennast enesekindla ja seksikana.
  2. Punased huuled võivad anda sulle eelise. Uuringu järgi võib meik aidata naisel paista meeldivama, usaldusväärsema ja kompetentsemana nii tööl kui mujal. Teise uuringu järgi said punaste huultega naised kohvikus teenindaja töötades rohkem jootraha. Punased huuled annavad enesekindlust, mis võib naisele töösituatsioonis kasuks tulla.
  3.  Punased huuled on klassikalised ja ilusad. See ei lähe kunagi moest ja seetõttu ei eksi sa sellega peaaegu mitte kunagi.
  4. Punased huuled tõmbavad tähelepanu. Tänapäeval ei vaja naine teiste tähelepanu, et tunda ennast hästi, aga ikkagi peame tunnistama, et komplimendid lisavad enesekindlust. Ja mitte ainult meestelt. Kõige toredam on see, kui naised üksteist kiidavad. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles