Miks vajavad naised rohkem und kui mehed?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Teadlased on lõpuks ometi kinnitanud, et naised vajavad rohkem und kui mehed. Nüüd ei pea sa enam süümepiinu tundma, kui vajud õhtuti kell 10 magama või ei saa laupäeval silmi enne 11 hommikul lahti.

Naised vajavad rohkem und

Uuringus osales 210 keskealist naist ja meest, vahendab Cosmopolitan. Teadlased leidsid, et naistel, kes kannatasid unepuuduse käes, oli rohkem terviseprobleeme kui meestel. Näiteks võib vähene uni põhjustada stressi, vaenulikkust, depressiooni ja isegi viha. Kui naised on väsinud ja tahavad kauem magada, siis nad lihtsalt kuulavad oma keha, mis hoiab neid stressi ja ärrituse eest.

Kuidas see erineb meestest?

Tuleb välja, et naiste ja meeste ajud toimivad natukene erinevalt. Naise aju on natukene keerulisem ja vajab seetõttu ka rohkem puhkust, et taastuda. Keskmiselt vajab naine umbes 20 minutit rohkem und, aga mõne puhul võib see aeg olla palju pikem. Nüüd ei ole põhjust kellelgi nuriseda, kui naised nädalavahetuse hommikul natukene kauem magavad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles