Üks hea põhjus, miks käia duši all õhtuti

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Teadlased on leidnud, et hommikuti võiks käia pigem jaheda duši all, sest see äratab üles inimese keha ja meele. Samas õhtul võiks pesta ennast hoopis sooja vee all. Miks? Loe edasi ja saad teada. 

Kuum või soe dušš õhtuti aitab paremini magama jääda, vahendab Woman’s Health Magazine. Dr. Dianna Augelli New Yorgist kinnitab, et uuringute järgi aitab soe vesi rahuneda ja lõõgastuda. Asja võti on õige ajastus.

«Sooja duši all ei tasu käia vahetult enne magama minekut, vaid umbes üheksakümmend minutit enne, kui hakkad voodisse sättima,» selgitab dr. Augelli.

Pärast pesu hakkab su keha jahtuma ja keha temperatuur langeb, see on märk sellest, et oleks aeg magama minna. Kohe pärast dušši tunned sa ennast veel aktiivsena, aga natukese aja möödudes peaksid tundma, kuidas su keha ja meel järk-järgult väsima hakkavad. Neile, kellel on probleeme uinumisega, võib see tõeliseks abiks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles