Tuntud lauljatar paljastab oma ärevushäirega võitlemise salarelva

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellie Goulding
Ellie Goulding Foto: Neil Hall / Reuters / Scanpix

«Mind hakkasid kummitama paanikahäired ning kõige õudsem nende juures oli see, et päästikuks võis olla ükskõik mis,» paljastab lauljatar Ellie Goulding oma võitluse vaimse häirega.

«Ma katsin oma näo padjaga iga kord, kui pidin autost stuudiosse kõndima. Minu uus elu popstaarina polnud kindlasti nii glamuurne kui mu sõbrad kodust arvasid,» räägib Goudling. «Ma olin jännis nii füüsiliselt kui emotsionaalselt.»

HuffPost vahendab, et alles pärast õige treeningrutiini leidmist hakkas noor naine end taas iseendana leidma ning saavutas elus teatud tasakaalu. «Asi polnud selles, et ma oleksin tahtnud oma välimust muuta, ma tahtsin näha ja tunda, et ma muutun tugevamaks ja paremaks.» Õige treeningu – kikkpoksi – mõju kandus aga edasi ka eraellu ning nüüd võib Goulding täie kindlusega öelda, et see on teda ärevushäirega võitlemisel aidanud.

Ka teaduslikud uuringud on kinnitanud, et füüsiline aktiivsus parandab tuju ning regulaarne treening aitab võidelda depressiooni ja ärevushäire sümptomitega. Peaasi.ee andmetel kannatab elu jooksul 10-28 protsenti inimestest ärevushäire all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles