Kõige hullemad road McDonald’si restoranidest üle maailma

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maria Conradi / Caro / Scanpix

Kuigi McDonald’si kiirtoidukett on algupäraselt Ameerikast pärit, on see teadupoolest oma kombitsad ajanud maailmas kõikjale. Iga kiirtoidulõksu langenud inimene teab, kui raske on dieeti pidades «mäkiburksile» ära öelda, kuid ehk lohutab sind teadmine, et mõnes teises riigis on teistel veelgi raskem.

LiveStrong on välja toonud üle kümne kõige kaloririkkama ja rasvasema roa McDonald’si menüüdest üle kogu maailma.

  1. Chili Cheese Bites, Rootsi. Rootsi on maailma üks õnnelikemaid riike. Samas, vaevalt et siin saab põhjust otsida neist tšillistest sulatatud juustu pallikestest.
  2. Gracoro-burger, Jaapan. On sind kunagi tabanud vastupandamatu isu süüa korraga nii krevette kui ka makarone? Jaapanil on lahendus: siin on segatud kokku krevetid ja makaronid, see on kaetud riivsaiaga ja kastetud fritüüri. Nii ei peagi sa valima – halvasti tunned end pärast igal juhul.
  3. Poutine, Kanada. Poutine on Kanada rahvusroog ning seda pakutakse ka kohalikus McDonald’si ketis. Mis on poutine? Need on nagu friikartulid, ainult et kaetud kastme ja juustuga, seega veel ebatervislikumad kui tavalised friikad.
  4. Kana-juustukarp, Austria. Viini šnitsli maa on ühtlasi ka kana-juustukarbi maa. See karp on täis frititud Emmentali juustutähekesi (miks tähekesi?) ja tavalisi frititud kanapalasid.
  5. BBQ Chili Cheese Fries, Saksamaa. Kanada poutine’ile paras konkurent: BBQ-kastmesse uputatud tšillised friikartulid toovad kindlasti kaasa toidukooma.
  6. Sweety Con Nutella, Itaalia. Nutella-fännide unistus: Itaalias pakutakse hamburgerisaiade vahel just seda magusat määret. Hüvasti, dieet!
  7. Mega McGriddle, Jaapan. Topeltliha, topeltjuust. Sest ühest korrast polnud veel küll.
  8. Mega Mac, Lõuna-Korea. Big Mac on miski, millele on dieeditajal väga raske vastu panna, aga kuidas oleks kahe Big Mac’iga? Kokku neli kotletti, üksteise otsas – Lõuna-Korea reaalsus.
  9. Chicken Mega Mac, Saudi Araabia. Põhimõtteliselt sama asi, mis eelmine, ainult kanakotletiga. Neli frititud kanakotletti seesamiseemnetega saiade vahel.
  10. Suur hommikusöök ja hotcakes, Ameerika Ühendriigid. See võtab kokku väga hästi USA suuruseihaluse: hunnik pannkooke, küpsiseid, munaputru, pruunistatud kartuliputru ja vorste.
  11. Cheddar Cheese Nuggets, Saksamaa. Nagu poleks frititud kanapalad juba iseenesest halvad – Saksamaal lisati neile veel ka rohkelt juustu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles