Kui rollid oleks vahetunud: kas ohver on tõesti süüdi?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Griessel / PantherMedia / Scanpix

Naised, kes on langenud seksuaalse vägivalla või ahistamise ohvriks, peavad liiga sageli võitlema vihjete ja etteheidetega, nagu oleks nad ise juhtunus süüdi. Mis aga oleks, kui rollid oleks vahetunud?

BBC Comedy jagab klippi, kus olukord on ümber pööratud ning röövimisest püüab teatada meesterahvas. Politseiuurijad aga uurivad tema tegeliku aitamise asemel ega ta siiski ise röövimises süüdi pole - kandis ta ju üsna kallist ülikonda ning lisaks kõigele ei andnud röövlile valjuhäälselt teada, et ta ei soovi, et teda röövitakse.

See on olukord, mis ilmestab väga hästi topeltstandardit, millega peavad kokku puutuma seksuaalselt ahistatud naised. Samamoodi, nagu tundub tobe, et röövi ohvrit röövis süüdistatakse, peaks olema ilmselge, et vägistamise või ahistamise ohver pole ise juhtunus süüdi.

NB! Video on inglise keeles.

Tracey Ullman - Mugged

Guys, is dressing provocatively in expensive suits whilst having too much much to drink causing you to get mugged? http://bbc.in/2meR7Tl

Posted by BBC Comedy on Friday, 10 March 2017
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles