Mida tähendavad sinu õudusunenäod?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uni.
Uni. Foto: SCANPIX

Unenägude tõlgendaja Michael Vigo sõnul on halvad unenäod alateadvuse viisiks juhtida tähelepanu olukorrale, mida oled vältinud, kuid mis sind ilmselgelt häirib.

Vigo selgitas mõningaid enamlevinud luupainajaid, et meil oleks lihtsam probleemi näha ja sellega tegeleda, kirjutas glo.msn.com.

Kuulitabamus

Unenägu, milles keegi sind relvast tulistab, viitab ärkvelolekul kogetavale vastasseisule. Tunned end mingis olukorras ohvrina.

Hammaste väljakukkumine

Hambad sümboliseerivad kaunist välimust, mistõttu võivad sellised unenäod tuleneda hirmust hülgamise või vananemise ees. Uneuurijate andmeil on menopausi kogenud naiste uned sageli hammastest. See viitab, et taoline uni on seotud vananemisega või peetakse end koledaks või ebanaiselikuks.

Lõksu jäämine

Kui jääd või sind püütakse unes lõksu, siis võib põhjus seisneda selles, et töö, karjäär, tervis või armusuhe piirab sind kuidagi. Võid kogeda rutiini ja oled tüdinud igapäeva monotoonsusest.

Uppumine

Tajud tunnete ülevoolavust. Allasurutud emotsioonid võivad tagasi pinnale kerkida. Võid püüda enda varjatud mõtetes liiga kiiresti selgusele jõuda. Peaksid jätkama ettevaatlikult ja aeglaselt. Kui koged unenäos uppumissurma, siis viitab see emotsionaalsele uuestisünnile. Kui uppumise üle elad, siis tähendab see, et lõpuks vaibub torm ka probleeme tekitavas suhtest või olukorras.

Surm

Kuigi taoline unenägu võib hirmu ja ärevust tekitada, pole muretsemiseks põhjust, kuna sageli nähakse selles positiivset tähendust. Enda surma nägemine unes viitab tavaliselt eesseisvatele suurtele muutustele. Negatiivse külje pealt võib selline uni näidata piinarikast suhet või ebatervet ja hävituslikku käitumist.

Tagaajamine

Kui sind aetakse unenäos taga, tähistab see teatud olukorra vältimist, mida sa ületatavaks ei pea. See sümboliseerib ebakindluse mingit vormi. Unenägu, milles sind jälitab loom, viitab sinu enda allasurutud vihale, mida kujutab seesama loom. Teine võimalus on, et põgened ürgse tungi või hirmu eest.

Auto kontolli alt väljumine

Unenäos alt vedanud pidurid hoiatavad, et sinu elus jääb vajaka stabiilsusest. Su elu on väljunud kontolli alt ning pead mõningad olulised muutused ellu viima. Kui sellises unes pole kedagi autoroolis, viitab see, et peaksid järgi mõtlema kuivõrd enda elu kontrollid. Tõenäoliselt ei taha sa enda tegude eest vastutust võtta.

Maailmalõpp

Unes maailmalõpu nägemine annab märku, et oled suures stressis. Võid end mingis olukorras haavatava või abituna tunda.

Hingetus

Kui näed unes, et ei saa hingata, siis viitab see kurnatusele. Astmahaiged näevad sageli und, kus neil hing kinni jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles