Soomlased lisavad beebipakki libesti

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome beebipakk
Soome beebipakk Foto: Vida Press

Täna avalikustati 2017. aasta Soome beebipaki sisu ning rahvas rõõmustab: tagasi on populaarne toode, libesti.

Soome beebipakk on ülemaailmselt populaarsust kogunud. Tegemist on värsketele emadele mõeldud karbiga, mis täis kõike beebi esimeseks eluaastaks vajalikku, alates riietest, magamiskotist, mähkmetest, lõpetades vanematele mõeldud sidemetega, kondoomidega ning nüüd jälle ka libestiga. Viimati leidsid noored lapsevanemad libesti beebipakist aastal 2010, kirjutab Yle.

Beebipakki annab välja sotsiaalkindlustusamet Kela. Kela on muutnud sel aastal ka pakis leiduvate riiete värvigammat. Eelmise aasta pruunikad toonid olevat tagasiside põhjal olnud liiga «poisilikud», sel aastal on valikus rõivad, mis neutraalsemates toonides – mustad, hallid ja valged.

Pakid tulevad «turule» aga ilmselt alles suvel, kuna möödunud aastast on veel pakke üle ning midagi raisku ei lasta. Vanemad kahjuks ise pakki valida ei saa, küll aga saavad nad valida, kas nad üldse seda tahavad – teine variant on vastu võtta 140eurone toetus.

Soomlaste beebipakk on laineid löönud kõikjal maailmas, nüüdseks on see jõudnud juba näiteks ka Ameerikasse ja Šotimaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles