Kodumaised moedisainerid soovitavad: millist pulmakleiti valida?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Isaki kleit.
Triin Isaki kleit. Foto: James Pouliot

Suvi ei ole enam kaugel ning just selle aastaaja on paljud valinud pulmade pidamiseks. Seega on abiellujatel nüüd viimane aeg hakata mõtlema selle olulise päeva rõivaste peale. Üha enam otsustatakse elu olulisem kleit tellida kodumaise disaineri käest, kes läheneb igale pruudile individuaalselt ning leiab sobivaima lahenduse. Uurisime moeloojatelt, milliseid pulmakleite sel hooajal enim tellitakse ning millised on trendid?

Oksana Tanditi looming.
Oksana Tanditi looming. Foto: Erakogu

Oksana Tandit: «Minu käest tellitakse n-ö transformer-kleite, mis on väga praktiline valik. Näiteks valge põlveni pliiatskleit - alumine seelik samast materjalist, aga maani, juurde pitsist boolero. Kuna materjaliks on enamasti kvaliteetne villakrepp, siis ilma alusseelikuta ja jakita saab kleiti edaspidi muudel üritustel kanda. 

Oksana Tanditi looming.
Oksana Tanditi looming. Foto: Erakogu

Üheks trendiks on ka valge kombinesoon koos pits-booleroga. Kõige julgemad tellivad smokingu Bianca Jaggeri stiilis, pidulikkuse rõhutamiseks teen sellele juurde tüllist seeliku. Peamisteks märksõnadeks on lakoonilisus, stiilipuhtus, selge vorm ja siluett, praktilisus ja kvaliteetsus.»

Hanna Korsari looming.
Hanna Korsari looming. Foto: Laura Strandberg

Hanna Korsar: «Eestis on pulmad jätkuvalt väga traditsiooniline sündmus, et väga sellega eksperimenteerida ei soovita. Ma pigem ütleks, et kõige rohkem mõjutab aeg ja koht. Destination wedding on muutnud palju pruutide soove ja võimalusi. Elades ja töötades külmas kliimas, siis ilm on seni ikkagi teatavad piirangud seadnud ka loomingule. 

Hanna Korsari looming.
Hanna Korsari looming. Foto: Stina Kase

Kuna Eestis on kiriklikke laulatusi vähem ja ilmalikke vabas õhus registreerimisi rohkem, siis see aga annab võimaluse loobuda rangemast etiketist ja pruutkleidi stiil võib-olla rohkem vabam. Tellimustööde puhul me hooajatrendidest end mõjutada ei lase, see on ikkagi individuaalne lähenemine igale kliendile eraldi.»

Liina Steini looming.
Liina Steini looming. Foto: Siiri Kumari

Liina Stein: «Minu pulmakleitide kollektsioon on väga mitmekesine – sädelevate käsitööpitside ning kohevate tüllseelikute kõrval leidub ka klassikalisemaid ning tagasihoidlikumaid mudeleid. Et säilitada kleitide unikaalsus, kasutame samasugust pitsi minimaalselt ning otsime pidevalt uusi ning põnevaid kangaid. 

Liina Steini looming.
Liina Steini looming. Foto: Taavi Luhamaa

Abiellujad hindavad üha enam valmiva kleidi unikaalsust ja personaalset teenindust ning saavad perfektselt istuva kleidiga kaasa ka meie stilistide nõuanded soengu, meigi, kingade ning ka pruutneitsite ja peigmehe rõivastuse osas.»

Piret Ilvese looming.
Piret Ilvese looming. Foto: Lilian Merila

Piret Ilves: «Pulmamood on jõudnud nüüdseks samasse rütmi üldise moega, mis tähendab, et ka pulmakleitide puhul võidutseb minimalism. Lihtsus, rõhk kaunil siluetil, kanga naturaalsus – need on tegurid, mida hetkel enim hinnatakse. Vähenenud on pitsi kasutamise soov ning näiteks korsetid on juba mitu-mitu aastat möödanik olnud. 

Piret Ilves.
Piret Ilves. Foto: Erlend Štaub

Pulmamoemaailmas on ka palju väikseid trende, nagu pihaosas väljalõigetega kleidid, crop’itud topi ja seeliku kooslused, suured kellukese varrukad jne, kuid need on sellised trendid, millega jooksevad kaasa vaid kõige moodsamad pruudid. Trendide puhul tuleb alati arvestada, kas need lahendused ka viie ja enam aasta pärast ilusad tunduvad.»

Triin Isaki kleit.
Triin Isaki kleit. Foto: Madis Palm

Triin Isak: «Mina olen suur praktilise pulmakleidi fänn, ehk siis soovitan siiralt kaheosalist pruutkleiti, mis tavaliselt koosneb seelikust ja kaunist ülaosast. Seda saab lihtsasti ilmestada erinevate põnevate aksessuaaridega nagu alusseelik, loor, peaehe, pruudivöö, vajadusel ka keep paljaste õlgade katteks. Praktiliseks teeb sellise valiku võimalus hiljem tavariietega kombineeritult kanda ka argipäevasemates olukordades.»

Triin Isaki kleit.
Triin Isaki kleit. Foto: Juliana Wiklund
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles