Tervislikud põhjused, miks peaks rohkem seksima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Siin on seitse põhjust, miks täna õhtul oma kaaslasega seksida. Lisaks heale unele tagab see tugeva tervise. 

  1. Seks võib muuta sind nooremaks. 2013. aastal selgitas dr. David Weeks Briti psühholoogide konverentsil, et uuringud on näinud, et naised ja mehed, kellel on aktiivne seksuaalelu, näevad umbes viis kuni seitse aastat enda vanusest nooremad välja.
  2. See vähendab südamerabanduse tekke riski. 2010. aastal avaldasid Massachusettsi teadlased uuringu, milles osales ligi 1000 meest. Leiti, et meestel, kes seksisid vähemalt kaks korda nädalas, on 45 protsenti väiksem tõenäoses südamerabandust saada, võrreldes meestega, kes seksisid kord kuus.
  3. Seks tugevdab immuunsüsteemi. Pennsylvania ülikooli teadlased leidsid, et inimestel, kes seksivad üks kuni kaks korda nädalas, on palju tugevam immuunsüsteem, mis aitab võidelda külmetushaiguste vastu.
  4. Seks parandab ajutööd. Itaalia ülikooli teadlased leidsid, et eriti suhtes olevad inimesed, kes seksivad regulaarselt, on palju erksamad kui teised.
  5.  See võib vähendada eesnäärmevähi riski. 2014. aastal Montrealis tehtud uuringust selgus, et meestel, kes seksisid rohkem, oli väiksem risk eesnäärmevähi tekkimiseks.
  6. See leevendab stressi. Šotimaal tehtud uuringust selgus, et mida rohkem inimesed seksisid, seda paremini said nad stressiga hakkama. Uuringus osales 22 meest ja 24 naist ning need, kes seksisid rohkem, need ei kogenud töö juures nii palju stressi kui teised.
  7. Seks on terve keha treeningu eest. Viimaste uuringute järgi kasutad sõnumi kirjutamiseks 38 lihast, bussile jooksmiseks 99 ja seksimisel on töös 657 lihast sinu kehas. Voodis loevad kõik lihased, aga tõsiseks «treeninguks» peaks seks kestma vähemalt 45 minutit, vahendab The Telegraph.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles