Retk Aasiasse: vürtsikas-hapu tomatisupp krevettidega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasiapärane supp.
Aasiapärane supp. Foto: Salvest

Kui talvel päikesereisile pole võimalik minna, siis tuleb supipada tulele sättida, leemele vürtsi lisada ning soojendav maitseretk Aasiasse võibki alata.

Salvesti toidublogija Liisi Laanemäe soovitab keha ja hinge soojendamiseks valmistada üks vürtsikas-hapu tomatisupp, milles löövad tantsu tervislikud köögiviljad, hõrgud krevetid, maitsvad šampinjonid ja täitvad munanuudlid. Leemele lisab särtsu Eestis valmistatud kõrge tomatipüree sisaldusega ketšup. Kreemisema supi armastajad võivad puljongile lisada ka kookospiima.

Koostisained:

  • 250 g munanuudleid
  • ½ punast tšillikauna
  • 1 paprika
  • 100 g väikeseid šampinjone
  • 250 g kirsstomateid
  • õli praadimiseks
  • 1 sl kalakastet
  • 3 sl ketšupit
  • 1 laimi mahl
  • 1 l kuuma kanapuljongit
  • 200 g kooritud krevette
  • serveerimiseks rohelist sibulat

Valmistamine:

Valmista munanuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele ja jäta ootele.

Haki tšilli ja paprika, poolita šampinjonid ja kirsstomatid. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud tšilli ja paprika ning veidi hiljem seened ja kirsstomatid.  Vala peale kalakaste, ketšup, laimi mahl ja kanapuljong. Keeda 5 minutit. Lisa krevetid ja kuumuta keemiseni, aga ära enam pikemalt keeda. Tõsta igasse supikaussi munanuudleid ja kalla peale supp. Serveerimisel puista peale ka rohelist sibulat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles