Kohtumine kookosega

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küps kookos.
Küps kookos. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuidas käia ümber toidumaailmas võidumarssi jätkava kookosega? Umami poe perenaine ning kaugete maade köögieksootika asjatundja Juta Raudnask tuleb soovituste ja retseptidega appi.

Kookosevaimustus ei näita toidumaailmas vaibumismärke, pigem vastupidi. Igiammustele Bountydele ja Raffaellodele ning eksootikaärksa hobikoka silmis juba üsna argisele kookospiimale või kookoshelvestele tuleb muudkui lisa. Kookoskoor, kookosõli, kookoskreem, kookosjahu, kookoslaastud, kookossuhkur – ja see pole veel sugugi kõik, mida mitmekülgsest loodusannist kookospalmist ning selle viljast ehk pähklist toidulauale tuleb.

Umami eksootilise toidu ja maitseainete poe perenaine Juta Raudnask võib teid hullutada veelgi pikema nimekirjaga. Kookosest tehakse majoneesi, veganivrappe ja keefirit, röstitult saab kookospähkli laastudest mõnusad tšipsid. Rääkimata sellest, et Aasia köögis kesksel kohal trooniv kookos sobib suurepäraselt maiustuste, dessertide, smuutide ning idamaiste suppide ja karride valmistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles