Martin Helme võrdles abiellumist lahingusse minekuga

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ETV saates «Mida teie arvate?: Abielluda või mitte?» võrdles Martin Helme abiellu minekut lahingusse minekuga – nii nagu lahingusse minnes, ei saa ka abielludes enam olla kukla taga varuvarianti.

Helme rääkis, et abielu ei ole üheülbaline asi, kas raha või armastuse pärast, vaid see on terve elu. «Vähemalt teoreetiliselt peaks see kestma läbi terve elu ja hõlmama kõiki eluetappe ja elu aspekte,» ütles ta.

Kõik need mehed aga, kes ei taha mingil põhjusel abielluda, tahavad Helme hinnangul kohustusest kõrvale hiilida, jättes välja kuulutamata, et nad on oma valiku teinud ja pühendunud. Ta võrdles otsustamata jätmist korraga kahel toolil istumisega: istudes sellel toolil, kus on püsisuhe koos kõige sellega kaasnevaga, kodu ja isegi lapsed, samas lukustamata end sellesse püsisuhtesse.

«Mina näen seda asja niimoodi, et kõik mehed, kes lükkavad edasi või jätavad tegemata selle otsuse abielluda, tegelikult mõtlevad kusagil kukla nurgas salamisi, et äkki tuleb keegi parem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles